maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagWestlandia deelt tik uit aan Rijnsburg; bizarre comeback Lisse

Westlandia deelt tik uit aan Rijnsburg; bizarre comeback Lisse

Westlandia heeft de eerste slag geslagen tegen Rijnsburgse Boys. Op De Middelmors wonnen de groenhemden met 1-2. FC Lisse werkte ondertussen een bizarre wedstrijd af bij Dongen. De Brabanders namen een 2-0-voorsprong, maar dit werd nog volledig omgebogen tot 2-5.

Rijnsburgse Boys – Westlandia

Al na tien minuten kwam Rijnsburg alweer op achterstand. Ditmaal door een kopbal van voormalig Ui Remon van Bochoven. Rijnsburg had daarna de overhand, maar heel gevaarlijk werd de ploeg niet. De beste kans kwam uit een razendsnelle counter na een corner, maar scoren deed de thuisploeg niet. Giovalli Serbony was op slag van rust nog dichtbij, maar zijn kopbal werd door doelman Edgar Leerdam naast getikt. In de tweede helft bleef Rijnsburg het spel maken en wist Westlandia uit een counter voor 0-2 te tekenen via Adnan Bajic. Halverwege het tweede bedrijf kon Rijnsburg eindelijk wel scoren. Een verdediger van de bezoekers gleed uit en Serbony strafte dat direct af. Daarop volgde een belegering van het doel van Leerdam en vloog de bal een aantal keer rakelings langs de palen. Scoren deden de Uien niet meer.

Dongen – FC Lisse

De eerste kansen kwamen op naam van Lisse, waarbij Rifai naast schoot. Opvallend was dat Martin van Eeuwijk opnieuw bij Lisse op de bank begon. Na een kwartier moesten de bezoekers de bal van de lijn halen, waarop Rik Vermeulen de kans op de 0-1 miste uit een voorzet van Koen Fokkema. Na een klein halfuur spelen was het wel raak voor Dongen via Remon Koenen. Luttele minuten later was het ook 2-0 door een leep balletje van Glenn Kools langs Tim Orlowski. In de laatste minuten voor de rust herpakte Lisse zich en kwamen er nog twee goede kansen voor Van der Putten en Zoontjes, maar scoren deed de ploeg van Robbert de Ruiter niet. Dat gebeurde na een klein uur spelen wel, want een vrije trap van Stevens plofte tegen de touwen. Niet veel later kwam Van Eeuwijk binnen de lijnen. Amper een minuut later was het via Fokkema alweer 2-2. Daar leek het bij te blijven, tot Dongen een paar minuten voor tijd een fout in de defensie maakte. Dit werd genadeloos afgestraft door Van der Putten. Nog geen minuut later maakte de spits er ook nog 2-4 van om in blessuretijd de strijd zelfs al na één duel te beslissen: 2-5.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD