maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieWerkstraf AFC-trainer Du Chatinier na caféruzie

Werkstraf AFC-trainer Du Chatinier na caféruzie

AFC-trainer Ton du Chatinier is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding betalen van 1.400 euro. Dit vanwege een ruzie in februari van dit jaar in een café in Den Dolder, waarna hij ook al twee dagen vast zat. Du Chatinier is sinds deze zomer opnieuw actief als trainer van AFC.

Klap uitgedeeld in café

De 58-jarige voormalig trainer van onder meer FC Utrecht, Kozakken Boys, Elinkwijk en Spakenburg werd in februari in een café volgens het rechtbankverslag van AD/Amersfoortse Courant ‘lastiggevallen door een irritante klant die veel had gedronken’. Du Chatinier heeft vervolgens een klap uitgedeeld, waarop het slachtoffer hevig bloedend naar het ziekenhuis moest. Du Chat werd opgepakt en verbleef twee dagen in de cel. Volgens het slachtoffer zou hij onder meer een glas in zijn gezicht hebben geslagen. Dit ontkent Du Chatinier.

Slecht in zijn vel door twee seizoenen zonder club

De rechter oordeelde dat er geen bewijs was dat er met het glas was geslagen, maar nam in de uiteindelijk straf wel mee dat het letsel door het glas erger werd. Van de eis van de officier van 120 uur bleef dus de helft over. Du Chatinier had een blanco strafblad, maar zat volgens eigen zeggen slecht in zijn vel door langdurige werkloosheid. Tot AFC hem aanstelde zat hij twee jaar zonder club. De trainer liet tevens weten dat hij was benaderd door het slachtoffer. Die zou 15.000 euro willen ontvangen, anders zou hij Du Chatinier ‘kapotmaken in de media’. “Du Chatinier vertelde dat hij best bij de rechter zijn excuses wilde aanbieden, maar dat hij zich niet wilde laten chanteren”, besluit AD/Amersfoortse Courant het verslag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD