Volg ons

Uitgelicht

Werkgroep KNVB buigt zich over complicaties geschrapt seizoen

Werkgroep KNVB buigt zich over complicaties geschrapt seizoen

De KNVB heeft een werkgroep ingesteld om ‘de consequenties uit te werken’ nu de resultaten in het huidige seizoen geschrapt zijn en er geen promotie en degradatie zal plaatsvinden. Dat schrijft de voetbalbond op haar website.

Zo zijn er een aantal clubs die aangaven na dit seizoen afscheid te willen nemen van het topamateurvoetbal, zoals FC Lienden en DFS Opheusden. Purmersteijn wil graag terugkeren naar de zondaghoofdklasse, waar het tot dit seizoen in actief was. Daarnaast is het zo dat de beide Derde Divisies dit seizoen 17 clubs telden en het de vraag is of dat ook volgend seizoen zo zal zijn.

Jong Sparta gaf in het verleden aan na dit seizoen haar beloftenteam te willen terugtrekken uit de piramide en verder te willen gaan in de beloftencompetitie. Het is niet duidelijk of die ambitie nog overeind staat. Dat zou mogelijk alsnog een gelegenheid bieden voor OSS’20, Sparta Nijkerk of ODIN’59, die alledrie goede papieren hadden voor promotie naar de Tweede Divisie, om alsnog de stap te maken. Echter, er sluimert ook al geruime tijd het gerucht dat Jong Feyenoord zou azen op een instroom.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht