Volg ons
Achmad Mendes Moreira

Tweede Divisie

Wereldgoal Moreira bezorgt Excelsior Maassluis landstitel

Wereldgoal Moreira bezorgt Excelsior Maassluis landstitel

Excelsior Maassluis heeft na een bloedstollend gevecht met FC Lienden de landstitel gepakt. Voor het eerst na 25 wedstrijden op rij verloren de Tricolores weer eens. Door de goal van Achmad Mendes Moreira in blessuretijd was 2-3 voldoende om de titel te pakken, want vorige week werd met 2-0 gewonnen.

Achterstand gecounterd

Excelsior Maassluis was voetballend het eerste half uur de betere ploeg. Een aantal keer werd de thuisploeg ook gevaarlijk. Kevin Vink kopte een voorzet al vroeg voorlangs en zijn assist werd door Niels Redert overgeschoten. Namens Lienden viel vooral Mo Ajiach op met een aantal goede solo’s, tot de bezoekers na een halfuur de score openden. Frank Wiafe brak door en kon in tweede instantie Van Leeuwen passeren voor 0-1. De zondagkampioen werd nog een paar keer gevaarlijk, maar kreeg op slag van rust een flinke tik te verwerken. Christiaan van Hussen kreeg de bal tegen zijn hand en arbiter Bronsvoort floot voor een penalty. Tegen zowel Kozakken Boys (Vink) als Spakenburg (Redert) was er een penalty gemist. Ditmaal mocht Stefan Kruithof het proberen en hij schoot de bal zeer beheerst langs Jan Schimmel: 1-1.

Waanzinnig doelpunt

De tweede helft was nog geen minuut oud of het ging mis in de defensie van ExcelsiorM. Ajiach profiteerde optimaal met een fraaie goal en gooide het duel opnieuw open. Na nog geen uur spelen was de stand zelfs weer helemaal in evenwicht. Van Leeuwen ging in de fout bij een hoge voorzet en Mo Bendadi kon van dichtbij in het dak van het doel scoren: 1-3. Beide ploegen waren daarna in evenwicht en kregen ook allebei kansen. Gescoord werd er niet tot aan de blessuretijd, waarin iedereen al dacht aan een verlenging. Achmad Mendes Moreira dacht daar anders over. Hij haalde van een kleine dertig meter verwoestend uit en schoot de bal keihard in de hoek. Daarmee pakte Maassluis de titel en was Moreira net zoals tijdens het slotduel tegen Spakenburg in de reguliere competitie de matchwinner.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie