woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieWereldgoal Moreira bezorgt Excelsior Maassluis landstitel

Wereldgoal Moreira bezorgt Excelsior Maassluis landstitel

Excelsior Maassluis heeft na een bloedstollend gevecht met FC Lienden de landstitel gepakt. Voor het eerst na 25 wedstrijden op rij verloren de Tricolores weer eens. Door de goal van Achmad Mendes Moreira in blessuretijd was 2-3 voldoende om de titel te pakken, want vorige week werd met 2-0 gewonnen.

Achterstand gecounterd

Excelsior Maassluis was voetballend het eerste half uur de betere ploeg. Een aantal keer werd de thuisploeg ook gevaarlijk. Kevin Vink kopte een voorzet al vroeg voorlangs en zijn assist werd door Niels Redert overgeschoten. Namens Lienden viel vooral Mo Ajiach op met een aantal goede solo’s, tot de bezoekers na een halfuur de score openden. Frank Wiafe brak door en kon in tweede instantie Van Leeuwen passeren voor 0-1. De zondagkampioen werd nog een paar keer gevaarlijk, maar kreeg op slag van rust een flinke tik te verwerken. Christiaan van Hussen kreeg de bal tegen zijn hand en arbiter Bronsvoort floot voor een penalty. Tegen zowel Kozakken Boys (Vink) als Spakenburg (Redert) was er een penalty gemist. Ditmaal mocht Stefan Kruithof het proberen en hij schoot de bal zeer beheerst langs Jan Schimmel: 1-1.

Waanzinnig doelpunt

De tweede helft was nog geen minuut oud of het ging mis in de defensie van ExcelsiorM. Ajiach profiteerde optimaal met een fraaie goal en gooide het duel opnieuw open. Na nog geen uur spelen was de stand zelfs weer helemaal in evenwicht. Van Leeuwen ging in de fout bij een hoge voorzet en Mo Bendadi kon van dichtbij in het dak van het doel scoren: 1-3. Beide ploegen waren daarna in evenwicht en kregen ook allebei kansen. Gescoord werd er niet tot aan de blessuretijd, waarin iedereen al dacht aan een verlenging. Achmad Mendes Moreira dacht daar anders over. Hij haalde van een kleine dertig meter verwoestend uit en schoot de bal keihard in de hoek. Daarmee pakte Maassluis de titel en was Moreira net zoals tijdens het slotduel tegen Spakenburg in de reguliere competitie de matchwinner.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD