Volg ons

Tweede Divisie

Welke pasjes zet de Tweede Divisie-tango in speelronde 25?

Welke pasjes zet de Tweede Divisie-tango in speelronde 25?

Minutenlang waren vele Katwijk-supporters één met hun smartphone afgelopen zaterdag. Nadat Katwijk – AFC in 2-2 was geëindigd, ging de aandacht vol naar Kozakken Boys, die zich stuk leek te bijten op TEC. Toen was daar de verlossing, de zucht en een biertje. Ook de Werkendammers lieten twee punten liggen en bleven keurig in de pas van de koploper lopen. Katwijk hebben elkaar in een passievolle greep en het is wachten tot een van de twee zich uit de pas gaat bewegen. Of komt deze tango tot een absoluut hoogtepunt, wanneer de twee elkaar treffen in de laatste speelronde?

Derby
Dan zullen de Katwijkers en de Werkendammers elkaar nog 9 speelronden stevig vast moeten houden en moet Kozakken Boys, dat 1 stapje achterloopt, het inhaalduel tegen De Treffers ook doen wat er van hen verwacht wordt. Komend weekend krijgen de twee kemphanen, met Rijnsburgse Boys en Excelsior Maassluis, redelijk gelijkwaardige tegenstanders, wanneer je het aan de ranglijst zou afwegen. Voor Katwijk geldt echter dat er een extra ingrediënt aan hun duel is toegevoegd. Dat ingrediënt, Derby genaamd, heeft de neiging hele gekke dingen te doen met wedstrijden. Bovendien laat de geschiedenis zien dat Katwijk het traditioneel moeilijk heeft op sportpark Middelmors. De laatste keer dat de Krombewoners met drie punten van het veld stapten op Middelmors was in 2001! De laatste drie keer dat Rijnsburgse Boys en Katwijk elkaar troffen, eindigde de derby in een spectaculair gelijkspel (2 maal 2-2 en 3-3).

Koude douche
Kozakken Boys krijgt Excelsior Maassluis op bezoek en de Tricolores doen het niet goed tegen ploegen uit het linkerrijtje. De laatste overwinning tegen een ploeg uit de bovenkant van de ranglijst was op 18 november (thuis tegen HHC Hardenberg werd het 4-1). Eerder dit jaar hield Excelsior Maassluis lang stand op De Krom, maar een door Kilian Berkhout versierde strafschop leverde in de absolute slotfase toch nog een koude douche op Jeroen Rijsdijk en zijn mannen.

Kelderkraker
Ook deze speelronde kent een kelderkraker als afsluiting. AFC en TEC mogen, in een onderling duel, proberen een vervolg te geven aan het bonuspunt tegen de titelpretendenten. Voor Achilles ’29 lijkt het doek nu al te zijn gevallen. Na het pijnlijke derbyverlies tegen De Treffers kwam deze week het, mogelijk nog pijnlijkere, nieuws dat club weer een puntenstraf krijgt van de KNVB. Naast het punt dat de Groesbekers al kwijt waren, komt er nu een straf van -5 bij. De Dijk kan FC Lisse meetrekken in het drijfzand genaamd ‘degradatievoetbal’. Bij winst komt de ploeg uit Schellingwoude op 4 punten van de “FC” en behoort directe handhaving weer tot de mogelijkheden.

IJsselmeervogels kan aansluiten in de subtop, wanneer het wint van VVSB. De Noordwijkerhouters zijn echter aan een fijne serie bezig sinds de Jack Honsbeek de trainersstoel overnam van Mark Schenning. VVSB verloor, onder leiding van Honsbeek, slechts 2 van de 11 duels en dat waren de wedstrijden tegen het dansende duo.

Discussieer mee!

Meer over Tweede Divisie