maandag, maart 1, 2021
Home KNVB 'Weinig animo voor weekendvoetbal'

‘Weinig animo voor weekendvoetbal’

De discussie rondom het invoeren van weekendvoetbal lijkt terug bij af. Na hoopgevende initiatieven vanuit de Hoofdklasse en de tendens dat steeds meer zondagclubs hun vlaggenschip overhevelen naar zaterdag, lijken vooral lager spelende clubs roet in het eten te gooien bij besluitvorming rondom het onderwerp.

- Advertentie -

Een enquete van Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV), gehouden onder 1.300 verenigingen waarvan 420 clubs reageerden, leert dat er weinig animo is voor weekendvoetbal. ,,Er is bij de amateurclubs in Nederland weinig draagvlak voor de invoering van weekendvoetbal, zoals de KNVB dat van plan is”, stelt de belangenorganisatie. ,,Ook geven bestuurders van amateurclubs duidelijk aan dat ze tegen de instroming zijn van tweede elftallen in de standaardklassen.”

Van de zondagclubs sprak zich 64 procent uit tegen weekendvoetbal, bij zaterdagclubs is dat percentage zelfs 92 procent. Clubs geven aan problemen te voorzien met vrijwilligers en dat de accommodatie niet geschikt is voor het spelen op een afwijkende dag.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES