Volg ons
Guus van Weerdenburg Katwijk actie

Tweede Divisie

Van Weerdenburg: “Katwijk maakt goede kans tegen AZ”

Van Weerdenburg: “Katwijk maakt goede kans tegen AZ”

Katwijk gaat dit weekend op bezoek bij Jong AZ. Guus van Weerdenburg speelde nagenoeg zijn hele loopbaan in de jeugdopleiding van de Alkmaarse club, via FC Dordrecht kwam hij deze zomer bij Katwijk terecht. Hij geeft zijn huidige club een goede kans.

Conditioneel aanpassen

Tegen TEC begon hij in de basis. “Het is ook mijn persoonlijke doel om mijn basisplaats vast te houden. En daarnaast me door te ontwikkelen”, zo legt hij uit aan vv Katwijk TV. En inmiddels is hij gewend op De Krom. “Ik merk dat ik progressie boek. Het komt denk ik vooral doordat ik gewend was om veel trainingsuren in de week te hebben. Qua conditioneel is dat aanpassen voor mijn lichaam, maar ik kom er nu steeds lekkerder in.”

Verschil fysiek en technisch

Van Weerdenburg kan het verschil tussen Katwijk en de beloften van AZ duidelijk aanwijzen. “Bij AZ spelen goed opgeleide jongens, die technisch goed kunnen voetballen. Fysiek zijn ze misschien iets minder, maar wel met een plan spelen. Qua individuele kwaliteiten gaan we het denk ik lastig krijgen. Fysiek kunnen we het verschil maken en daarnaast hoop ik dat we ook gewoon lekker kunnen voetballen. Daar hebben we bij Katwijk namelijk genoeg kwaliteit voor. Als ik het vergelijk met Jong AZ denk ik dat we een goede kans maken.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie