donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan Weerdenburg: "Katwijk maakt goede kans tegen AZ"

Van Weerdenburg: “Katwijk maakt goede kans tegen AZ”

Katwijk gaat dit weekend op bezoek bij Jong AZ. Guus van Weerdenburg speelde nagenoeg zijn hele loopbaan in de jeugdopleiding van de Alkmaarse club, via FC Dordrecht kwam hij deze zomer bij Katwijk terecht. Hij geeft zijn huidige club een goede kans.

Conditioneel aanpassen

Tegen TEC begon hij in de basis. “Het is ook mijn persoonlijke doel om mijn basisplaats vast te houden. En daarnaast me door te ontwikkelen”, zo legt hij uit aan vv Katwijk TV. En inmiddels is hij gewend op De Krom. “Ik merk dat ik progressie boek. Het komt denk ik vooral doordat ik gewend was om veel trainingsuren in de week te hebben. Qua conditioneel is dat aanpassen voor mijn lichaam, maar ik kom er nu steeds lekkerder in.”

Verschil fysiek en technisch

Van Weerdenburg kan het verschil tussen Katwijk en de beloften van AZ duidelijk aanwijzen. “Bij AZ spelen goed opgeleide jongens, die technisch goed kunnen voetballen. Fysiek zijn ze misschien iets minder, maar wel met een plan spelen. Qua individuele kwaliteiten gaan we het denk ik lastig krijgen. Fysiek kunnen we het verschil maken en daarnaast hoop ik dat we ook gewoon lekker kunnen voetballen. Daar hebben we bij Katwijk namelijk genoeg kwaliteit voor. Als ik het vergelijk met Jong AZ denk ik dat we een goede kans maken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD