zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlAanbevolenWeer competitiewedstrijden na vanavond?

Weer competitiewedstrijden na vanavond?

Vanavond om 19.00 uur komt er duidelijkheid over de details van de coronaversoepelingen, die naar verwachting deels morgen al zullen ingaan. Landelijke media melden inmiddels op basis van Haagse bronnen dat de amateursport volledig zal worden hervat, dus inclusief competitiewedstrijden.

Publiek zou hierbij echter nog niet welkom zijn. Goed nieuws dus als het inderdaad bewaarheid gaat worden.

Wat echter gegarandeerd een groot probleem op gaat leveren is het antwoord op de vraag:
Hoe lang zal het gaan duren alvorens de spelers wedstrijdfit zijn na een periode van een lockdown waarbij trainen in groepsverband not done was. Een telefoonrondje langs een aantal trainers in de 2e, 3e Divisie en Hoofdklasse leert dat hun verwachting is dat er minimaal 3 a 4 weken uitgetrokken moeten worden om selecties wedstrijdfit te krijgen.

De KNVB heeft de komende dagen volop huiswerk te doen om alle nog te spelen wedstrijden in deze  competitie in een programma te passen, dat haalbaar is voor de clubs.

Een herstart van de competitie lijkt dus op z’n vroegst medio februari te gaan worden waarbij clubs die al met een forse achterstand in wedstrijden kampen er wellicht niet onderuit zullen komen om wellicht enkele keren doordeweeks in actie te moeten komen, alhoewel met wat kunst en vliegwerk dat zelfs voorkomen kan worden door met bijvoorbeeld met Pasen een dubbelprogramma te plannen.

In de 2e Divisie heeft een groot aantal clubs al 14 wedstrijden gespeeld terwijl de Treffers en IJsselmeervogels pas op 11 staan.

In de 3e Divisie zaterdag moeten vv Barendrecht, DOVO en Goes ook nog 2x inhalen. Hun wedstrijdteller staat op 11 terwijl het gros van de clubs er al 13 wedstrijden op hebben zitten.

In de Zondag 3e Divisie staan de meeste clubs op 13 wedstrijden  behalve Gemert en ADO’20; zij blijven voorlopig steken op 11 wedstrijden.

Het ergste is het gesteld in de Hoofdklasse B Zondag. Daar is wel een heel vertekend beeld te zien. De helft van de clubs hebben er al 10 of 11 wedstrijden opzitten maar wat te denken van RKZVC en Minor. Zij mochten slechts 8 keer aan een wedstrijd beginnen dit seizoen; OJC Rosmalen. Orion en Silvolde 9x.

Het wordt dus nog aardig wat puzzelen voor de heren in Zeist. Maar het belangrijkste is dat er weer gespeeld en getraind mag gaan worden en dat er een stukje gezelligheid teruggebracht gaat worden; belangrijk met het oog op de toekomst. Publiek bij wedstrijden is de volgende stap en dat duurt ook niet lang!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD