dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieWeelde voor Koninklijke HFC tegen TEC, AFC moeizaam langs Jong Sparta

Weelde voor Koninklijke HFC tegen TEC, AFC moeizaam langs Jong Sparta

Koninklijke HFC smaakt opnieuw het zoet van de zege. Na de uitwinst op De Dijk, werd ook TEC verslagen. AFC won zonder groots te spelen van Jong Sparta: 2-0.

Koninklijke HFC – TEC 4-1
In een vermakelijke eerste helft toonde Koninklijke HFC zich de efficiëntste ploeg. Want hoewel ook TEC levensgrote kansen kreeg, was het Roy Castien die na een half uur spelen de thuisploeg aan de leiding bracht. Een slippertje van TEC-doelman Joel Saro stelde bovendien Kevin Sterling in de gelegenheid om de 2-0 te maken.

Na rust zorgde de 3-0 van Castien voor de beslissing. Robby Holder deed namens TEC nog wel wat terug, maar echt wankelen deed het de Haarlemmers niet. Het restje hoop dat er nog was voor de bezoekers uit Tiel werd tien minuten voor tijd aan flarden geschoten door Steven Olsthoorn die de eindstand op 4-1 bepaalde.

AFC – Jong Sparta 2-0
Bij de Amsterdammers startte Malcolm Esajas voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis. Hoewel AFC voor rust de bovenliggende ploeg was, ontbrak het bij de ploeg van coach Ton du Chatinier aan de juiste keuze in de eindpass. Juist op het moment dat Jong Sparta dreigender werd en langzaam in het duel leek te komen, scoorde AFC uit een vrije trap die door Esajas laag en hard door de muur werd ingeschoten.

Na de pauze werd het duel rommelig. Uit één van de spaarzame kansen leek Eelke de Graaf met een knap geplaatste kopbal het duel te beslissen: 2-0. Jong Sparta, met onder meer Sander Fischer in het elftal, werd echter gevaarlijker en werd twintig minuten voor tijd geholpen door een rode kaart voor AFC-controleur Mark van den Boogaart. Het leverde verschillende hachelijke momenten voor het Amsterdamse doel op, maar de Spartanen hadden het vizier niet op scherp staan. Zo eindigde het duel in 2-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD