Volg ons

Derde Divisie

Wat gebeurt er met de Jong-teams in de Derde Divisie? Almere City anticipeert vast op mogelijk vertrek

Wat gebeurt er met de Jong-teams in de Derde Divisie? Almere City anticipeert vast op mogelijk vertrek

Het geschrapte seizoen 2019/2020 geeft nog een open eindje om over de beslissen door de KNVB. Het was immers het voornemen om vanaf komend seizoen alleen nog twee beloftenteams in de Tweede Divisie en vier in de Eerste Divisie te hebben. Dat zou betekenen dat de Jong-teams in de Derde Divisie zouden verdwijnen.

Anderzijds zorgde het schrappen van het huidige seizoen ervoor dat er geen promotie en geen degradatie zal komen. In Zeist weet men ook niet goed raad met de ontstane situaties, valt op te maken uit het interview met Teun Jacobs, technisch manager van Almere City FC, door Omroep Flevoland. ,,De regels waren dat er twee Jong-teams van de vier die in de Tweede en Derde Divisie spelen doorkonden. Die vraag hebben we specifiek neergelegd bij de KNVB. We wachten nu op het antwoord. Dat wisten ze nog niet, daar hadden ze nog niet over nagedacht.”

,,Wij gaan sowieso een Onder 21-team formeren”, zegt de Flevolandse beleidsmaker, die Hedwiges Maduro al aanstelde als coach van het talententeam. ,,Het elftal wat we nu samenstellen heeft de leeftijd tot 21 jaar. Mocht het zo zijn dat we de keuze hebben om toch in de Derde Divisie te kunnen spelen, dan is het aan ons als club om te kijken of we dan in de Derde Divisie – we hebben altijd uitgesproken dat we dat willen – of in de Onder 21-competitie gaan spelen. Maar dat zullen we dan doen met het team wat we nu aan het formeren zijn. We zullen niet een Onder 23 én een Onder 21 team krijgen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie