Volg ons

Uitgelicht

Wat adviseert de KNVB bij een positieve coronatest binnen een team?

Wat adviseert de KNVB bij een positieve coronatest binnen een team?

Verschillende clubs hebben momenteel of de afgelopen periode te maken gehad met een selectielid dat positief testte op corona. Verschillende oefenduels werden afgelast en ook in de competitie gaan sommige duels niet door, maar andere wedstrijden weer wel, ondanks een corona-besmetting. Wat schrijft de KNVB voor?

Op de website van de KNVB is te lezen dat niet automatisch de hele spelersgroep of selectie in quarantaine hoeft wanneer een speler positief is getest op corona:

15 minuten binnen 1,5 meter
,,Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!”

Geen volwaardig team
,,Komt een team na het bron- en contactonderzoek in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen volwaardig team opgesteld kan worden, neem dan contact op met de KNVB zodat de gevolgen voor de competitie (en beker) kunnen worden besproken”, besluit de voetbalbond.

De KNVB baseert zich in haar richtlijn op het advies van sportkoepel NOC*NSF.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht