Home Clubs ACV Wagenaar vertrekt bij ACV: 'Beslissing zat vorig seizoen al in mijn hoofd'

Wagenaar vertrekt bij ACV: ‘Beslissing zat vorig seizoen al in mijn hoofd’

Jelle Wagenaar is bezig aan zijn laatste maanden als speler van ACV. De verdediger kiest er bewust voor om op een lager niveau te gaan spelen om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin.

- Advertentie -

Derde Divisie
De 28-jarige Wagenaar is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van de club uit Assen. Een vertrek komt niet helemaal uit de lucht vallen. ,,Deze beslissing had ik eigenlijk vorig seizoen al in mijn hoofd. Ik wist dat ik vader zou worden en dat zet je dan toch aan het denken. Ook speelde mee dat het ieder seizoen elke keer net niet was voor ACV. Dit totdat vorig seizoen alles op zijn plek viel en we kampioen werden. Toen besloot ik om er nog één jaar aan vast te plakken, altijd mooi om weer nieuwe ervaringen op te doen in de Derde Divisie”, aldus de verdediger tegenover Voetbal247.

Lange dagen
Wagenaar kiest nadrukkelijk voor zijn gezin door te vertrekken bij ACV. ,,De lange dagen die ik nu maak beginnen me op te breken. In de ochtend vroeg naar mijn werk en daarna gelijk door naar het trainingsveld, dan ben ik vaak rond 22:00 uur thuis. Daardoor zie ik dan de hele dag mijn dochter en vriendin niet en dat dan een paar keer per week. Daarom heb ik besloten om op wat lager niveau te gaan spelen en dichterbij huis, dit zodat ik vaker thuis bij mijn gezin kan zijn. Waar ik volgend seizoen ga spelen is nog niet bekend.”

SC Veendam
De verdediger maakte in het seizoen 2011/2012 zijn debuut in het betaalde voetbal in dienst van SC Veendam. In totaal speelde hij 42 competitiewedstrijden voor deze club en één bekerwedstrijd. Bij deze club en bij ACV beleefde hij mooie momenten. ,,Het kampioenschap van afgelopen seizoen was natuurlijk heel mooi, maar om je debuut te maken in het betaalde voetbal was toch iets specialer.”

Zeventiende plaats
ACV bezet momenteel de zeventiende plaats in de Derde Divisie. De ploeg wist veertien punten te pakken in achttien wedstrijden. Het op de ‘veilige’ plaats veertien staande ONS Sneek pakte tot dusver vijf punten meer. Werk aan de winkel dus voor de ploeg uit Assen. ,,De rest van dit seizoen wordt natuurlijk nog heel lastig voor ons. Voetballend ziet het er soms wel goed uit maar het is dit seizoen vaker net niet dan net wel. Maar er komen nog genoeg wedstrijden waar we punten kunnen en moeten pakken. Helemaal in een uitwedstrijd moeten er eens punten gepakt worden”, besluit Wagenaar.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES