Volg ons

Tweede Divisie

Waalkens: ‘Vrolijk word je er natuurlijk niet van’

Waalkens: ‘Vrolijk word je er natuurlijk niet van’

Jasper Waalkens mocht zaterdag tegen Scheveningen eindelijk weer eens invallen. De Spakenburg-middenvelder hoopt vanavond tegen zijn oude club Willem II in de beker eveneens van waarde te kunnen zijn voor de Blauwen.

,,Ik mocht nu invallen in de laatste wedstrijd tegen Scheveningen. Maar daarvoor heb ik acht wedstrijden niet tot bijna niet gespeeld. Ik moet zeggen: een gekke ervaring. Ook al omdat ik eerst basisspeler was en vervolgens helemaal niet meer aan spelen toekwam”, zegt hij in het AD. De oud-prof verloor zijn basisplaats na het duel tegen AFC, waarin Spakenburg niet best voor de dag kwam: ,,Daar had de hele ploeg een offday. Toen is daarna het hele systeem omgegooid. Ik heb daarvoor geen verklaring gekregen. Zo gaat dat vaak in voetbal. Ik heb er ook zelf niet naar gevraagd. Ik ben slim genoeg en snap genoeg van het spelletje om door te hebben dat ik in het nieuwe systeem niet zo goed pas. Dan draait het meer om de lange bal en de snelle mensen voorin. Als het wat meer om voetballen zou draaien, kom ik weer in beeld.”

Voor Waalkens zit er niets anders op dan wachten op zijn kans: ,,Vrolijk word je er natuurlijk niet van, als je zo lang aan de kant zit. Als ik op zaterdag niet speel, ga ik met een lang gezicht naar huis. Maar ik train evengoed met alle inzet en plezier en wacht op mijn kans. Meer kan ik niet doen.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie