Volg ons

Tweede Divisie

Waalkens mag vertrekken van SV Spakenburg: ‘Ik sta open voor een andere ambitieuze club’

Waalkens mag vertrekken van SV Spakenburg: ‘Ik sta open voor een andere ambitieuze club’

Jasper Waalkens is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden als speler van Spakenburg. De aanvaller raakte na een uitstekend eerste seizoen bij de club op een zijspoor en hoopt daarom naar zijn zeggen in de zomer van 2019 aan te kunnen sluiten bij een andere club met de benodigde ambities. 

Kampioensjaar 
Zoals gezegd was de start van Waalkens veelbelovend bij Spakenburg toen hij er arriveerde vanuit Almere.  ,,Ik had toen met Jong Almere City een topjaar in de Derde Divisie, dit met vijftien doelpunten en bijna net zoveel assists. Toen werd ik gehaald door Spakenburg en in mijn eerste jaar werd ik er basisspeler en kon ik belangrijk zijn in het behaalde kampioenschap. Vroeg in dat seizoen verlengde ik mijn contract met twee jaar bij de club. In de voorbereiding op dit seizoen was ik topscorer en stond ik in de basis, maar na twee wedstrijden raakte ik mijn basisplaats kwijt en sindsdien heb ik heel weinig minuten meer gemaakt. Het is mij niet meer gelukt om mezelf weer terug in de basis te knokken”, aldus Waalkens tegenover Voetbal247.

Goed onderling overleg
Dit seizoen kon de dertigjarige Waalkens niet rekenen op veel speelminuten en hem werd vanuit de club aangegeven dat dit waarschijnlijk het komende seizoen niet anders zou zijn.  ,,Spakenburg heeft wat nieuwe spelers gehaald, ook voor mijn positie en daarom is men met mij om de tafel gaan zitten. De trainer heeft aangegeven dat hij denkt dat ik komend seizoen nog minder minuten zal maken in het eerste elftal.  Het zou dus voor mij beter zijn om te kijken of ik ergens anders mijn kwaliteiten kan tonen. Ik heb toen ook met Martijn Koelewijn van de technische commissie gesproken omdat ik in eerste instantie wilde blijven. Ik train de jeugd bij Spakenburg en werk ook hier bij Match-Day in deze gemeente, ik ben dus echt met de club en de plaats verbonden. Uiteindelijk hebben wij toch in goed onderling overleg besloten dat het goed is voor alle partijen als er een oplossing zou komen. Ik sta nu dus open voor een andere ambitieuze club, eventueel op huurbasis, die leuk en aanvallend voetbal wil spelen, waarin ik goed tot mijn recht kom. Mocht het plaatje niet juist zijn dan blijf ik bij Spakenburg en dien ik met alle plezier mijn contract uit en ga ik vol voor mijn kansen. Ik ben namelijk echt verbonden met deze club en de plaats en die betrokkenheid willen wij samen graag behouden”, besluit de aanvaller zijn verhaal.

Loopbaan
Waalkens begon zijn professionele loopbaan bij Willem II. Vervolgens kwam hij uit voor onder andere Helmond Sport, FC Eindhoven, Fortuna Sittard, NEC en Almere City voordat hij de overstap maakte naar Spakenburg

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie