woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVVSB voltooit tegen Hoek de metamorfose

VVSB voltooit tegen Hoek de metamorfose

Toen trainer Eric Meijers bij zijn aanstelling zei dat VVSB de kwaliteiten had om in de middenmoot van de Tweede Divisie te acteren, heerste er landelijk een tendens van “eerst zien, dan geloven”. Langzaam maar zeker werden er echter steeds meer stappen gemaakt om het beoogde niveau ook te laten zien. Tegen Hoek voltooide VVSB de transformatie door, naast een realistische voetbalstijl, te laten zien dat de ploeg ook mentaal weerbaar is.

Sint Bavo zag tegen de Derde Divisionist uit Zeeland namelijk een comfortabele 2-0 voorsprong binnen enkele minuten omgebogen zien worden tot 2-2. De gedachten van de VVSB-fans zullen onwillekeurig zijn teruggegaan naar de opening van dit seizoen, toen de Noordwijkerhouters vaak op voorsprong kwamen, maar even zo vaak die voorsprong verspeelden en met een nederlaag van het veld stapten. Als dat tegen Hoek ook zou gebeuren, zouden die gedachten overgaan in spookgedachten, want met de 2-3 overwinning uit de heenwedstrijd zou het weggeven van die voorsprong minimaal leiden tot een bloedstollende verlenging en wellicht strafschoppen om degradatie naar de Derde Divisie te voorkomen. VVSB liet echter zien geleerd te hebben van de fouten uit het verleden en liepen in het vervolg van het duel uit naar een terechte 4-2 overwining.

VVSB behaalde die overwinning vooral vanuit een razendsnelle, op de training ingeslepen, omschakeling, waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor kapstok Frank Tervoert, buitenspeler Tommy Bekooy en rechtsback Richelo Fecunda. Hoek mocht de gehele wedstrijd het spel maken, maar zodra de bal op het middenveld werd veroverd, of in de handen van doelman Ruben Valk viel, kwamen de drie hoofdrolspelers in beweging. Het leverde de thuisploeg voor rust een handvol kansen en één doelpunt op, waarbij de reactie van Valk het meest exemplarisch was. Uit een lange trap van hem kwam de bal, via Bekooy, in de voeten van Tervoert terecht. Tervoert rommelde zichzelf langs een tegenstander en liet Jordi de Jonghe met een lage schuiver kansloos. Alle trainingsarbeid werd uitbetaald in de openingstreffer.

Kort na rust was het weer Tervoert die VVSB in veilige haven leek te schieten, maar Hoek rechtte de rug en VVSB verzaakte om halverwege de eigen helft druk op de bal te houden. Daardoor konden de Zeeuwen, die tot dan toe wel goede mogelijkheden, maar geen dotten van kansen creëerden, de bal dichter bij het doel van Valk krijgen. Uit één van die voorzetten ontstond een scrimmage waarbij Thomas van Renthergem het meest alert was en de bal achter Valk volleerde. Enkele minuten later was het weer van Renthergem die Hoek met een machtige uithaal Hoek zelfs naast VVSB schoot en de spanning terugbracht in het aantrekkelijke tweeluik. VVSB rechtte na de gelijkmaker echter de rug, zorgde weer voor druk op de bal en kwam halverwege de tweede helft ook weer op voorsprong.

Weer was het Tervoert die, op aangeven van de aan de buitenspelval ontsnapte Danny Bakker, de 3-2 binnen kon tikken. Kort na die goal raakte de aanvalsleider ook nog de lat boven de Jonghe en maakte hij zich diverse malen enorm boos op medespelers die foute keuzes maakten bij een kansrijke omschakeling. Tervoert was daarin overigens niet de enige. Ook Tomas Arroyo en Richelo Fecunda zeiden gedurende de wedstrijd elkaar regelmatig de waarheid over gemaakte afspraken. Het leidde allemaal niet tot onderlinge irritaties, maar liet juist zien hoe VVSB gegroeid is op mentaal gebied en onderstreepte daarmee de voltooiing van de onder Meijers ingezette metamorfose.

Omdat in de laatste seconde Lovette Felicia nog profiteerde van de ruimte die Hoek achterin moest laten, vanwege een wanhoopsoffensief eindigde de aantrekkelijke halve finale in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg en is VVSB nog één horde verwijderd van een langer verblijf in de Tweede Divisie: een dubbele Bollenstreekderby tegen Quick Boys.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD