Volg ons

Tweede Divisie

VVSB verslaat verrassend HHC, Excelsior M wint bij FC Lienden

VVSB verslaat verrassend HHC, Excelsior M wint bij FC Lienden

FC Lienden heeft verzuimd zich lucht te verschaffen in de strijd tegen degradatie. Op de eigen Abdijhof won Excelsior Maassluis met 0-1. HHC verloor thuis van VVSB.

FC Lienden – Excelsior Maassluis
Zowel FC Lienden-coach Hans Kraaij jr als zijn collega Jeroen Rijsdijk bij Excelsior M hadden aangekondigd voor de aanval te willen kiezen. Voor de pauze maakten vooral de Tricolores dat waar. De ploeg van Rijsdijk speelde verzorgd voetbal, kreeg meerdere prima kansen, maar wist niet te scoren. FC Lienden zette er slechts één kans tegenover. Na de pauze was het krachtsverschil minder groot, kwam Lienden beter voor de dag, maar was het Vincent van den Berg die met een heerlijk afstandsschot de enige treffer van de wedstrijd maakte: 0-1. In de resterende twintig minuten kreeg Maassluis nog wel kansen op een ruimere marge, maar gescoord werd er niet meer.

HHC – VVSB
OP de Boshoek heerste een wrang gevoel na de 1-2 nederlaag tegen VVSB. De ploeg van coach Jack Honsbeek verkeerde niet in de beste vorm de afgelopen weken, maar kwam na elf minuten wel aan de leiding door een knappe vrije trap van Vladimir Jozic. Via Rens van Benthem was HHC daarna dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot van afstand spatte uiteen op de lat. Ook na rust kreeg HHC goede kansen via opnieuw Van Benthem en Rick Hemmink, maar doelman Ruben Valk onderscheidde zich niet voor het eerst dit jaar. Juist toen het publiek wachtte op de 1-1, viel de 0-2. Tommy Bekooij scoorde. Koost Werkman maakte al snel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Zo kreeg VVSB meer dan het eigenlijk verdiende.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie