Volg ons
Tim de Rijk VVSB

Tweede Divisie

VVSB verschalkt Katwijk in KNVB Beker door twee ketsers

VVSB verschalkt Katwijk in KNVB Beker door twee ketsers

VVSB is voor het tweede jaar op rij bezig aan een fraai bekerseizoen. Vorig seizoen eindigde dat pas in de halve finale, nu heeft de club uit Noordwijkerhout zich alweer geplaatst voor de laatste-16. Katwijk werd met 3-0 verslagen dankzij twee goals in de eerste helft door defensieve ketsers en een slotakkoord in blessuretijd van Giovalli Serbony.

Parami alweer scherp in de beker

Beide trainers kozen ervoor om hun vaste sluitpost rust te geven, waardoor Ruben Valk en Steven Verstraten onder de lat stonden. Voor Katwijk pakte dat na een halfuur erg slecht uit. VVSB was al een paar keer gevaarlijk geworden, maar wist Verstraten te redden. Op een voorzet van Richelo Fecunda zat de goalie er echter heel lelijk naast. De bal belandde daardoor zomaar voor de voeten van Maikey Parami: 1-0. Luttele minuten later was het verschil al twee goals. Een verkeerde ingooi van Verstraten werd door Jelmer Vijlbrief onderschept. Tim de Rijk mocht vervolgens zomaar opstomen tot de zestien meter en daar schoot hij de bal eenvoudig onder de goalie door: 2-0.

Volle druk levert niets op

Katwijk wist zich langzaam te herpakken, waarbij opmerkelijk genoeg tot twee keer toe Kay Blokland gevaarlijk werd. De verdediger schoot net voor rust hard voorlangs en diep in de tweede helft probeerde hij het vanuit een vrije trap met een bekeken lobje. Ook nu ging de bal net voorlangs. Katwijk had in die fase de druk er inmiddels volledig op staan en VVSB beperkte zich ook tot verdedigen. In de laatste minuten ging Katwijk met man en macht naar voren, waardoor in de omschakeling de thuisploeg er nog een derde bij kon prikken. Giovalli Serbony werd van dichtbij bediend en kreeg de bal langs Verstraten.

Alle uitslagen KNVB Beker 2016-2017

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie