dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVVSB verschalkt Katwijk in KNVB Beker door twee ketsers

VVSB verschalkt Katwijk in KNVB Beker door twee ketsers

VVSB is voor het tweede jaar op rij bezig aan een fraai bekerseizoen. Vorig seizoen eindigde dat pas in de halve finale, nu heeft de club uit Noordwijkerhout zich alweer geplaatst voor de laatste-16. Katwijk werd met 3-0 verslagen dankzij twee goals in de eerste helft door defensieve ketsers en een slotakkoord in blessuretijd van Giovalli Serbony.

Parami alweer scherp in de beker

Beide trainers kozen ervoor om hun vaste sluitpost rust te geven, waardoor Ruben Valk en Steven Verstraten onder de lat stonden. Voor Katwijk pakte dat na een halfuur erg slecht uit. VVSB was al een paar keer gevaarlijk geworden, maar wist Verstraten te redden. Op een voorzet van Richelo Fecunda zat de goalie er echter heel lelijk naast. De bal belandde daardoor zomaar voor de voeten van Maikey Parami: 1-0. Luttele minuten later was het verschil al twee goals. Een verkeerde ingooi van Verstraten werd door Jelmer Vijlbrief onderschept. Tim de Rijk mocht vervolgens zomaar opstomen tot de zestien meter en daar schoot hij de bal eenvoudig onder de goalie door: 2-0.

Volle druk levert niets op

Katwijk wist zich langzaam te herpakken, waarbij opmerkelijk genoeg tot twee keer toe Kay Blokland gevaarlijk werd. De verdediger schoot net voor rust hard voorlangs en diep in de tweede helft probeerde hij het vanuit een vrije trap met een bekeken lobje. Ook nu ging de bal net voorlangs. Katwijk had in die fase de druk er inmiddels volledig op staan en VVSB beperkte zich ook tot verdedigen. In de laatste minuten ging Katwijk met man en macht naar voren, waardoor in de omschakeling de thuisploeg er nog een derde bij kon prikken. Giovalli Serbony werd van dichtbij bediend en kreeg de bal langs Verstraten.

Alle uitslagen KNVB Beker 2016-2017

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD