Volg ons

Tweede Divisie

VVSB-trainer Honsbeek na duel met Ajax: ‘Trots op de jongens’

VVSB-trainer Honsbeek na duel met Ajax: ‘Trots op de jongens’

VVSB ging zaterdagmiddag op het eigen sportpark met grote cijfers onderuit tegen Ajax (0-7). Ondanks de nederlaag was Jack Honsbeek, trainer/coach van de verliezende formatie, trots op zijn ploeg.

Onderliggende partij
Dat Ajax de eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnend af zou sluiten was geen verrassing. De uitslag viel mogelijk wel iets hoger uit dan verwacht. ,,Ik vind het eigenlijk nog wel meevallen. Je weet sowieso dat je de onderliggende partij bent. Ik vind dat we zelfs twee goals hebben weggegeven en in de eerste helft kregen we een goede kans waarbij de eindpass niet in orde was en in de tweede helft nog een schotkans die hij niet goed raakt”, aldus Honsbeek tegenover de camera van FOX Sports.

Telraam
Na 26 minuten spelen stond de tussenstand van 0-4 al op het scorebord. Een monsterscore leek in de maak.  ,,Dan ga je wel even nadenken zo van moet ik een telraam meenemen. Gelukkig namen ze in de tweede helft ook was gas terug. Ik denk dat wij het in de tweede helft gewoon naar behoren hebben gedaan, ik ben wel trots op die jongens.”

Spelprincipe
Honsbeek weigerde om in het oefenduel met Ajax zijn gebruikelijke tactiek overboord te gooien. ,,Je weet dat je gaat verliezen en dan kan je twee dingen doen, of je gaat je helemaal ingraven en het ze zo moeilijk mogelijk maken of je gaat vanuit een eigen spelprincipe het proberen. Het moet voor iedereen ook een plezierige dag worden.”

Discussieer mee!

Meer over Tweede Divisie