maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVVSB stopt met zondag '2' om doorgroei te vergroten

VVSB stopt met zondag ‘2’ om doorgroei te vergroten

VVSB heeft besloten om het roer om te gaan gooien. Het eerste elftal had onder zich het tweede selectieteam op de zondag. Er is besloten om hiermee te stoppen en over te schakelen naar het standaard elftal op zaterdag dat momenteel uitkomt in de vierde klasse.

Overgang naar zaterdag

Door de komst van de Tweede Divisie is VVSB op zaterdagavond gaan spelen en dit bevalt de club voorlopig goed. Zondag 2 kwam hierdoor wel op een eiland te zitten, waardoor er met een projectteam alle scenario’s zijn besproken. “De nieuwe landingsplek voor de jeugd wordt het standaard elftal op de zaterdag, waarmee er dus twee eerste elftallen op prestatief vlak ontstaan”, zo laat de club uit Noordwijkerhout weten.

Gat verkleinen

“Met deze keuze kunnen we (op termijn) het gat naar ons vlaggenschip verkleinen en de kans op doorgroei van onze talenten vergroten. Bovendien kan er gerichter gewerkt worden in een sterk veranderd voetballandschap, waarbij de kracht van VVSB in het collectief behouden wordt in de driehoek tussen de A1, Zaterdag 1 (middag) en Zondag 1 (zaterdagavond).” De club gaat de exacte uitvoering uitwerken en met de KNVB voor afstemming zorgen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD