dinsdag, maart 2, 2021
Home Competities Tweede Divisie 'VVSB - IJsselmeervogels gestaakt na oerwoudgeluiden'

‘VVSB – IJsselmeervogels gestaakt na oerwoudgeluiden’

Onduidelijkheid was er aanvankelijk over de aanleiding voor scheidsrechter Thom Winkel om het duel tussen VVSB en IJsselmeervogels na ongeveer zeventig minuten te staken. De leidsman verdween met beide teams ongeveer tien minuten naar de kleedkamer.

- Advertentie -

Spreekkoren
IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot bevestigde de lezing in gesprek met IJsselmeervogels TV: ,,Wij vroegen ons ook af waarom de scheidsrechter affloot. Zou er iemand onwel zijn geworden? Het bleek dus dat er achter het doel spreekkoren te horen waren. Er schijnen wat supporters van VVSB, maar het kunnen ook net zo goed supporters van IJsselmeervogels geweest zijn, die wat oerwoudgeluiden hebben gemaakt. Dan vind ik het een prima statement wat de scheidsrechter dan maakt om dat te zeggen van: ik stop er even mee. We hebben er verder maar niet te veel woorden aan vuil gemaakt, want het is triest dat dat gebeurt.”

Protocollen
,,Ik heb meerdere keren racistische opmerkingen gehoord”, stelde de arbiter tegenover Voetbal in de Bollenstreek.nl. ,,In eerste instantie hoopte ik dat het niet door zou zetten. Dat gebeurde helaas wel. Voordat meerdere spelers mij vragend aan konden kijken, had ik al gefloten om naar binnen te gaan. Daar zijn protocollen voor en ik denk dat dit een juiste beslissing is geweest”, vertelde leidsman Winkel na afloop. Volgens de website waren de spreekkoren gericht tegen Vogels-mandekker Gevero Markiet.

Hoek
Het incident op de Boekhorst volgt een week nadat ook bij HoekDOVO oerwoudgeluiden te horen waren geweest. De Veenendaalers dreigden daar zelf van het veld af te gaan, maar zover kwam het uiteindelijk niet.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES