vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVVSB, HFC, De Treffers en AFC naar Tweede Divisie

VVSB, HFC, De Treffers en AFC naar Tweede Divisie

Een week voor het einde hebben vier clubs zich weten te plaatsten voor de Tweede Divisie. VVSB, Koninklijke HFC en De Treffers deden dat op eigen kracht. AFC ging onderuit tegen HFC, maar mag zich toch opmaken voor de nieuwe klasse.

Moeizaam VVSB

VVSB had het moeilijk met HBS en kwam eigenlijk geen moment echt op gang. Maikey Parami zorgde wel vroeg voor de 1-0, maar daarna was het vooral wachten op de gelijkmaker. Die bleef uit, waarop de ploeg van Wilfred van Leeuwen – deze week winnaar van de Rinus Michels Award – zonder te sprankelen de marge vast hield. Hierdoor is VVSB is daarmee zeker van promotie.

Drie keer juichen

De Treffers had een punt nodig en behaalde deze bij FC Lienden. Het bleef 0-0, waardoor FC Lienden de titel prolongeerde. Ook voor de Groesbeekse ploeg was het dus feest. Spektakel kwam er wel op Goed Genoeg. AFC werd voor rust op een 0-3-achterstand gezet door goals van Volkert, Boer en Van den Ban. Na de pauze kwam AFC nog knap terug via twee goals van Kluin, maar kon niet meer winnen. De Amsterdammers konden toch juichen door het puntenverlies van HSC’21.

Finale en Sneek in play-offs

In Utrecht kwam Hercules vroeg op voorsprong via Frank Heus, maar in de tweede helft wist HSC toch terug te komen via Burak Basut. De bezoekers waren daarna op zoek naar de zege, maar die bleef uit. Zodoende komt er volgende week een finale tussen HSC’21 en UNA om de zevende plaats. Beide ploegen staan gelijk. JVC Cuijk had zich daar nog in kunnen mengen, maar Cuijk verloor met 0-2 van TEC. Onderin speelden Sneek en OJC Rosmalen tegen elkaar. Na ruim een uur spelen kwam OJC op voorsprong en maakte er ook nog 0-2 van. Daardoor is OJC veilig en moet Sneek Wit Zwart de nacompetitie in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD