maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVVSB haalt nieuwe centrumspits van AFC

VVSB haalt nieuwe centrumspits van AFC

VVSB heeft een eerste vervanger in huis gehaald voor Giovalli Serbony. Pieter Koopman moet komend seizoen in de punt van de aanval gaan spelen in Noordwijkerhout. De dertigjarige aanvaller komt over van AFC, waar zijn rol steeds kleiner is geworden.

Rol dit seizoen beperkter

Een kleine twee jaar geleden kwam Koopman over van De Zouaven. Bij deze formatie was hij jarenlang een doelpuntenmachine geweest en liet dat ook in de Topklasse Zondag zien. Met dertien goals was hij belangrijk voor de Amsterdammers, maar onder Ton du Chatinier is zijn rol beperkter. Dit seizoen kwam hij wel tot zeventien duels, maar daar waren er slechts acht als basisspeler. Scoren deed Koopman wel vijf keer.

Vijfde nieuweling

Uitzicht op meer speeltijd lijkt er niet te zijn, want voor volgend seizoen is ODIN’59-spits Eelke de Graaf al aangetrokken door AFC. Koopman keek dan ook verder en kwam uit bij VVSB. In Noordwijkerhout werd al gezocht naar een nieuwe spits door het vertrek van Serbony. Koopman is de vijfde nieuweling waar trainer Wilfred van Leeuwen mee aan de slag mag, eerder werden Mo El Osrouti (Quick Boys), Niels van Pelt (HBS), Menno de Jong (Alphense Boys) en Bud Water (ADO’20) al aangetrokken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD