Volg ons
afc-spelers-juichen-pieter-koopman

Tweede Divisie

VVSB haalt nieuwe centrumspits van AFC

VVSB haalt nieuwe centrumspits van AFC

VVSB heeft een eerste vervanger in huis gehaald voor Giovalli Serbony. Pieter Koopman moet komend seizoen in de punt van de aanval gaan spelen in Noordwijkerhout. De dertigjarige aanvaller komt over van AFC, waar zijn rol steeds kleiner is geworden.

Rol dit seizoen beperkter

Een kleine twee jaar geleden kwam Koopman over van De Zouaven. Bij deze formatie was hij jarenlang een doelpuntenmachine geweest en liet dat ook in de Topklasse Zondag zien. Met dertien goals was hij belangrijk voor de Amsterdammers, maar onder Ton du Chatinier is zijn rol beperkter. Dit seizoen kwam hij wel tot zeventien duels, maar daar waren er slechts acht als basisspeler. Scoren deed Koopman wel vijf keer.

Vijfde nieuweling

Uitzicht op meer speeltijd lijkt er niet te zijn, want voor volgend seizoen is ODIN’59-spits Eelke de Graaf al aangetrokken door AFC. Koopman keek dan ook verder en kwam uit bij VVSB. In Noordwijkerhout werd al gezocht naar een nieuwe spits door het vertrek van Serbony. Koopman is de vijfde nieuweling waar trainer Wilfred van Leeuwen mee aan de slag mag, eerder werden Mo El Osrouti (Quick Boys), Niels van Pelt (HBS), Menno de Jong (Alphense Boys) en Bud Water (ADO’20) al aangetrokken.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie