dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVVSB en FC Lisse delen punten, Achilles '29 gelijk bij Jong Sparta

VVSB en FC Lisse delen punten, Achilles ’29 gelijk bij Jong Sparta

De Bollenstreekderby tussen VVSB en FC Lisse is onbeslist geëindigd. Ook op het Kasteel kwam er geen winnaar bij het duel tussen Jong Sparta en Achilles ’29.

VVSB – FC Lisse 1-1
In de eerste Bollenstreekderby was met name de eerste helft zeer amusant. Absoluut hoogtepunt daarin was de schitterende treffer van Kevin van der Zwet. Na een klein kwartier nam de Lisse-verdediger de bal vlak over de middenlijn opeens op de pantoffel en zag zijn uithaal op prachtige wijze de kruising inzeilen (zie hieronder). FC Lisse was in die fase iets sterker en het leek in die fase even alsof de 0-2 eerder zou vallen dan de 1-1. Toch viel de gelijkmaker na een prima aanval van VVSB met als eindstation Tommy Bekooij: 1-1.

Na de pauze werd het duel slordiger en minder het aanzien waard. Tot de laatste twintig minuten, waarin de aanvalslust van beide ploegen weer toenam. Die fase werd ingeluid door een enorme dubbele mogelijkheid voor de thuisploeg, maar zowel Frans van Niel als Pieter Koopman kregen de bal wel op de lat, maar niet in het Lisser doel. In de slotfase zochten beide ploegen nog wel naar de volle winst, maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde het duel in een billijk gelijkspel.

Jong Sparta – Achilles ’29 2-2
Er leek geen vuiltje aan de lucht in de beginfase voor Achilles ’29 op bezoek bij Jong Sparta. Op het Kasteel maakte Imran Oulad Omar na vijf minuten met een schuiver de 0-1. Het zou van korte duur zijn, want binnen no-time had Abdou Harrouri de stand alweer in evenwicht gebracht. Onnodig balverlies leidde bovendien de 2-1 in voor Jong Sparta, waarbij Youri de Winter de doelpuntenmaker was. Het deed de Groesbeekers, dat een onrustige week kende door salarisperikelen, geen goed. De Rotterdamse beloften kregen meerdere goede kansen, maar het was aan doelman Timo Plattel te danken dat het duel spannend bleef. Dat was maar goed ook, want het stelde Shuremy Felomina in staat om vlak voor tijd uit een hoekschop de 2-2 in te koppen. Achilles ’29 had zelfs nog de volle winst kunnen pakken, maar Guyon Philips raakte de bal niet goed bij een enorme kans in blessuretijd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD