dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkVV Katwijk heeft cultuurbewakers om het elftal heen. ,,Wij zijn zuinig op...

VV Katwijk heeft cultuurbewakers om het elftal heen. ,,Wij zijn zuinig op ons DNA’’

Het sportieve succes van koploper VV Katwijk zit niet alleen in een talentvolle trainer, het budget, het scouten van de juiste spelers, maar ook in de begeleiding om het elftal. Technisch manager Cees Bruinink is zuinig op de cultuurbewakers van de club. ,,Wij willen spelers met de juiste mentaliteit en interactie na hun loopbaan voor Katwijk behouden.  Wij zijn zuinig op het Katwijk-DNA en de kennis die deze voetballers hebben.”

Begeleidingsstaf

Wie op dinsdagavond een bezoek brengt aan De Krom en de selectie van de koploper uit de Tweede Divisie het veld ziet oplopen herkent de namen van de toppers van nu. Kay Blokland, Robbert Susan, Ahmed el Azzouti. Duizenden dromen geleden stond teammanager Michiel van Dam daar ook tussen. Ook begonnen met voetbal bij RKVV Velsen en bij Telstar zijn de debuut gemaakt als prof. Toen hij er daar financieel niet uitkwam sloeg Cees Bruinink direct toe.

De geboren IJmuidenaar woont om de hoek bij de Witte Leeuwen en heeft al meerdere malen – met succes- daar spelers én de huidige hoofdtrainer binnen gehengeld. Van Dam is één van de ex-spelers in de begeleidingsstaf die het DNA van de club uitdraagt.

Respect

Van Dam speelde in elf seizoenen 249 wedstrijden voor Katwijk. Hij werd drie keer kampioen, waarvan tweemaal algeheel amateur kampioen. Bruinink zegt. ,,Michiel heeft het respect van de huidige generatie. Hij weet wat je allemaal moet doen en laten om top te presteren. En hij weet wat de supporters van VV Katwijk belangrijk vinden.’’

 

Trainers

Vervolgt. ,,Wij hebben balans in de selectie en proberen we dit ook met onze begeleidingsstaf met trainers. Oud speler Joost Leonard is assistent- en spitsentrainer. Joost  was de centrumspits die VV Katwijk in 2013 mede aan het Algeheel Landskampioenschap hielp. Patrick Heijmans houdt zich bezig met de spelhervattingen en de verdedigers Patrick speelde tussen 1999 en 2003 in het eerste elftal van VV Katwijk en kent de club door en door.

Keeperstrainer

Oud-speler Hugo van Duijn is keeperstrainer. Hugo is een clubman in hart en nieren stond zelf als keeper jarenlang onder de lat van het eerste elftal van VV Katwijk. Hugo fungeert ook als assistent-team-manager.

Balans

,,Spelers moeten soms ook hun verhaal kwijt bij iemand anders dan de trainer. Als je dat kan doen bij een oud-eerste elftalspeler die de materie ook begrijp dan geeft dat vertrouwen.’’

,,De coaching en de trainingen verzorgt Anthony Correia. Hij is als oud-prof een echte winnaar die ook begrijpt hoe een club als VV Katwijk in elkaar zit. Hij heeft balans in de samenstelling van zijn  selectie. Katwijk beschikt over een selectie met een bewuste mix van begin 20 , half 20 en een paar van begin 30. In het team staat in de as onze ervaring en aan de zijkanten van het elftal staan de jongere spelers.

Hoogste

Naast balans in de selectie proberen we dit ook met onze begeleidingsstaf met trainers en spelers. Vorig jaar hebben we Patrick van der Fits van  VVSB gehaald.  Ik kende hem al omdat hij trainer is geweest van Stormvogels. Hij heeft TC-1 en heeft op het hoogste amateurniveau gespeeld.’’

VV Katwijk wil sportief altijd voor het allerhoogste gaan. Op sportief gebied zijn wij op heel veel organisatorische- en neven zaken zeer vooruitstrevend richting de selectie. zodat we steeds weer op zoek zijn hoe we spelers nog beter en fitter kunnen maken. Daarvoor werken we samen met de fysio’s van Vitaal, waarmee we samen de sportruimte hebben.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD