donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseVV Emmen wint zespuntenduel van RKVV Velsen, vier ploegen op voorlaatste plek

VV Emmen wint zespuntenduel van RKVV Velsen, vier ploegen op voorlaatste plek

VV Emmen boekte een belangrijke zege op RKVV Velsen. De mannen uit Driehuis hadden er een busreis van bijna drie uur opzitten toen ze arriveerden. De gasten kwamen vlak voor rust wel op voorsprong via Ayrton Dol en moesten winnen om afstand te nemen van de laatste plaatsen. De thuisploeg van Kevin Waalderbos stond voorlaatste en wilde graag de sprong omhoog maken. Dat het voor Waalderbos lastig zou worden om een rol van betekenis te spelen dit seizoen werd na de overschrijvingsperiode al duidelijk.

Hij zag negen spelers vertrekken waaronder Glenn Arts (Alcides), Jim ten Hoor (stopte wegens werk), Stijn Petiet (FC Groningen-jeugd) en Tom Klooster (GVAV). Aanvoerder Eberhard analyseerde voor het seizoen. ,,Iedereen is realistisch genoeg om te zien dat we het met deze jeugdige selectie heel lastig gaan krijgen.”

Tegen RKVV Velsen was het Henk Teuben die zijn ploeg naar de 2-1 zege schoot. Jan Jaap Wever had direct na de pauze al de gelijkmaker aangetekend. Door de zege heeft Emmen, net als Velsen, acht punten. De zege gaf een vertekend beeld omdat Velsen via Bryan Dijkhuizen, Rachad Madi, Marc Kloosterboer en invaller Frencel Lewis voldoende kansen kreeg. Lewis schoot op de paal, een treffer van Kloosterboer werd afgekeurd.

Samen met twee andere ploegen zijn zij voorlaatste. SDO staat laatste.

De ploeg uit Driehuis promoveerde onder Martin Haar naar de hoofdklasse en had vorig seizoen onder Jan Nederburgh, qua resultaten, een goede periode.

Dit seizoen kampten routiniers Daniël Zuiverloon, Marc Kloosterboer -hamstring-, Mischa Plug en Remco van Dam met blessures, vertrok spits Lennaert Stuur onlangs vanwege de liefde en studie naar Zweden en moest de club in alerijl spits Patrick Castricum terughalen van VV IJmuiden. Aanvoerder Van Dam was zondag weer van de partij, Zuiverloon viel in en Patrick Castricum stond in de basis. Tim Groenewoud was nog geschorst.

Overstappen naar zzp-boekhouder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD