Volg ons
Joel Tillema Rijnsburgse Boys

Tweede Divisie

Vuurwerkincident smet bij rommelige remise AFC tegen Rijnsburg

Vuurwerkincident smet bij rommelige remise AFC tegen Rijnsburg

Een vuurwerkincident in rust was hetgene waarover na afloop van het duel tussen AFC en Rijnsburge Boys voornamelijk werd nagepraat. Het chaotische duel eindigde in 1-1.

125 fans per boot naar Amsterdam
Tot woede van AFC stak een supporter van Rijnsburgse Boys in de pauze van het duel (knal)vuurwerk af in de op dat moment volle kantine. Het zorgde voor flinke rookontwikkeling. Bij de Amsterdamse club werd schande gesproken van het incident en besloten om geen alcohol meer te schenken. De Uien waren met zo’n 125 supporters per boot naar sportpark Goed Genoeg gekomen.

Rollen omgekeerd
Het duel zelf verliep rommelig. Na een beginfase waarin Rijnsburg enkele kansen kreeg, nam AFC de regie over en kreeg het enkele grote kansen. Maar omdat de eindpass meerdere malen onzuiver was, verzuimde de ploeg van coach André Wetzel voor rust op voorsprong te komen. Na de pauze waren de verhoudingen compleet omgekeerd en voltrok zich een ware belegering op het doel van AFC. Toen een kwartier voor tijd Joël Tillema de 0-1 maakte, leek de beslissing gevallen, aangezien AFC een vermoeide indruk maakte.

Esajas goud waard
Rijnsburgse Boys mocht het zich daarom aanrekenen dat het nog gelijk werd. Een prachtige voorzet van Matthijs Jesse viel precies bij de tweede paal, waar de bal vanuit de kluts via invaller Malcolm Esajas achter doelman Richard van Nieuwkoop viel. In de slotfase zochten beide ploegen nog wel naar de volle winst, maar over het hele duel gezien vormde de puntendeling een rechtvaardige uitslag.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie