dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieVrijdagavond topper in strijd om derde periodetitel

Vrijdagavond topper in strijd om derde periodetitel

Met nog vier speeldagen voor de boeg is inmiddels duidelijk welke clubs zich mengen in de strijd om de derde periodetitel om zodoende net als ADO Den Haag en Excelsior minimaal verzekerd te zijn van een plek in de nacompetitie. Wanneer we Jong PSV als beloftenploeg buiten beschouwing laten, blijven er vijf clubs over die normaal gesproken strijden om het felbegeerde nacompetitieticket: FC Emmen, TOP Oss, FC Eindhoven, Roda JC en FC Volendam.

De derde periodetitel bestaat uit negen speeldagen. FC Emmen heeft met twaalf punten uit vier duels de maximale score en wordt op de voet gevolgd door het verrassende TOP Oss (5.12) en FC Eindhoven (5.11). Roda JC en FC Volendam hebben met 10 punten uit vier wedstrijden en een onderling inhaalduel op maandag 7 februari ook nog volop mogelijkheden op een periodetitel, al gaat FC Volendam uiteraard voor het kampioenschap en directe promotie naar de Eredivisie.

Vrijdagavond staat met FC Emmen- TOP Oss een onbetwiste topper in de strijd om de periodetitel op het programma. FC Volendam speelt thuis tegen Jong FC Utrecht, Roda JC gaat op bezoek bij NAC en op maandagavond ontvangt FC Eindhoven Excelsior.

FC Emmen heeft in de derde periode niet alleen alles gewonnen, maar ook nog geen tegentreffer hoeven incasseren. Op vreemde bodem werd gewonnen van MVV (0-1), FC Den Bosch (0-2) en Excelsior (0-1), thuis werd NAC met 2-0 verslagen. FC Emmen kan dus met een zege op directe concurrent TOP Oss uitstekende zaken doen, zeker gezien het resterende programma voor de club uit Drenthe:  de inhaalwedstrijd thuis tegen Helmond Sport, Almere City uit en dan thuis tegen FC Volendam en Jong Ajax. Vier van de vijf wedstrijden in De Oude Meerdijk dus voor de ploeg van trainer Dick Lukkien die de selectie de afgelopen transferperiode wist te versterken met onder meer Mart Lieder, Ole Romeny en Metehan Güçlü.

De opleving van TOP Oss loopt parallel met de start van de derde periodetitel. Nadat de club van de sympathieke trainer Bob Peeters met negen punten uit de eerste vier duels uitstekend aan de competitie was begonnen, volgde een serie van vijftien wedstrijden zonder overwinning en slechts zes punten. Na de verrassende 2-3 zege op VVV-Venlo volgde weliswaar een 2-0 nederlaag tegen ADO Den Haag, maar daarna werden Helmond Sport (1-3), Jong AZ (1-0) en FC Den Bosch (2-1) verslagen. Mocht TOP Oss vrijdagavond de vierde achtereenvolgende zege boeken, is de Brabantse club helemaal weg uit de anonimiteit en de nieuwe koploper van de vierde periode.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]