Volg ons

KNVB Beker

VRAGEN | Mag er nog wel worden getraind? Gaan de KNVB bekerduels wel door?

VRAGEN | Mag er nog wel worden getraind? Gaan de KNVB bekerduels wel door?

De verwachte maatregelen van de regering, waarin vermoedelijk zal worden besloten dat amateursport boven de 18 jaar voorlopig verboden wordt, zorgt voor veel vragen die leven bij clubs, spelers en supporters. We zetten ze op een rijtje met het in onze ogen meest logische antwoord.

Spelers en trainers worden toch betaald in het topamateurvoetbal? Vallen zij dan onder ‘profvoetbal’?
Nee, helaas is dat niet zo. Ondanks de vergoedingen en geregistreerde contracten is zowel de Hoofdklasse, Derde Divisie als de Tweede Divisie formeel ‘amateurvoetbal’. Mocht de overheid dan ook besluiten dat amateursport wordt verboden, dan zal dit gelden voor alle seniorencompetities, met uitzondering van de Eredivisie en Eerste Divisie.

Mag er nog wel worden getraind?
Dat is niet helemaal duidelijk, maar als we de NOS mogen geloven, mag er ook niet getraind worden: ,,Boven de 18 jaar mag er door amateurs niet meer in teamverband worden gesport.”

Hoe zit het met de KNVB Bekerwedstrijden tegen profclubs?
Dat is ook een goede vraag, waarvan het antwoord niet helemaal duidelijk is. De KNVB beker valt formeel onder het reglement profvoetbal. Dat merk je onder meer aan het feit dat in bekerduels wél vijf spelers gewisseld mogen worden. Theoretisch kan het dus zo zijn dat amateurclubs nog wel in actie mogen komen tijdens de bekerwedstrijden, maar niet mogen trainen. Maar zoals gezegd: dit punt is erg onduidelijk. Hopelijk volgt er spoedig meer helderheid.

Als de KNVB bekerwedstrijden niet gespeeld mogen worden, krijgen de clubs dan wel hun premie?
Dat is ons onduidelijk.

Hoe lang gaat het verbod gelden?
In de uitgelekte berichten wordt geen termijn aan het verbod op amateursporten boven de 18 jaar genoemd. Wel wordt bij de maatregelen met betrekking tot de horeca een termijn van twee weken genoemd. Mogelijk geldt dit ook voor het voetbal, maar dat is niet zeker. Het ligt voor de hand dat het aantal coronabesmetting van grote invloed is op de duur van het verbod.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over KNVB Beker