Volg ons

Tweede Divisie

‘Vraagtekens bij vele corona-afgelastingen’

‘Vraagtekens bij vele corona-afgelastingen’

Hoewel de periode van veel neerslag en sneeuw nog moet komen, regent het nu al afgelastingen. De oorzaak: coronabesmettingen of spelers die in quarantaine moeten. Dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij sommige mensen, waaronder IJsselmeervogels-trainer Berry Smit.

In gesprek met RTV Utrecht zet Smit ‘vraagtekens bij grote aantal corona-afgelastingen’ en waarschuwt hij voor misbruik van de regels: ,,Vroeger lieten we in Volendam de brandweer komen als we een paar blessures hadden. Die spoot dan het veld onder en dan zei de consul dat er niet gespeeld kon worden. Ik verbaas me er nu over dat er op donderdag al wedstrijden voor het weekend worden afgelast. We moeten oppassen dat de coronaregels niet misbruikt worden.”

Hoewel IJsselmeervogels drie spelers thuis heeft zitten die vanwege corona niet kunnen spelen, denkt Smit er niet over om de komende wedstrijd tegen Quick Boys af te laten lasten: ,,Alle drie zijn ze negatief getest nadat ze in contact waren geweest met iemand die positief was getest. Ze hebben het zelf dus niet. Toch wil ik ze dit weekend niet bij de groep hebben. Maar we spelen wel gewoon, de selectie is groot genoeg.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie