dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVoorzitters Rijnsburgse Boys en VVSB aan tafel bij RTV Katwijk

Voorzitters Rijnsburgse Boys en VVSB aan tafel bij RTV Katwijk

Voorzitters Ad Hendriksen en Arjan Broekhof van Rijnsburgse Boys en VVSB schoven deze week aan bij RTV Katwijk om te praten over de stand van zaken van de elftallen in de Tweede en Derde Divisie.

Vast op zaterdagmiddag spelen gaat niet gebeuren.

VVSB speelt voor het eerst wedstrijden op zaterdag en Broekhof geeft aan dat hier het grootste voordeel zit van de Tweede Divisie. “De publieke belangstelling is een stuk groter. Vorig seizoen hadden we zeshonderd of zevenhonderd toeschouwers. Dat is voor de zondag al veel. Nu spelen we op zaterdagavond tegen Spakenburg en staan er vijftienhonderd toeschouwers. Dat is wel waar je het voor doet.” Wel zijn daar ook gelijk de pijnpunten. “We hebben al een aantal keer ‘nee’ moeten verkopen aan FOX Sports, want om half vier spelen is lang niet altijd mogelijk.” De problemen ontstaan voor vrijwilligers en de overige teams. Broekhof is dan ook heel stellig dat het wat hem betreft uitgesloten is dat in de Tweede Divisie alle wedstrijden naar zaterdagmiddag vier uur gaan.

Tijd geven om er soep van te maken

Hendriksen gaat onder meer in op het wisselvallige seizoen van Rijnsburgse Boys, de wensen voor de toekomst en de absolute wil om de stap naar de Tweede Divisie te zetten. “Voor het seizoen hebben we de favorietenrol voor kennisgeving aangenomen. We zitten met een nieuwe trainer in een nieuwe fase, dus daar is tijd voor nodig. Natuurlijk hadden we een plek in de top gewild, maar dat zit er op dit moment niet in.” Reden voor grote zorgen op De Middelmors is dat op dit moment dan ook nog niet. “We hebben een driejarenplan om naar de Tweede Divisie te gaan. In alle rust willen we bouwen. We moeten realistisch zijn. Als je met dertien nieuwe spelers en een nieuwe trainer de competitie in gaat, je het ook tijd moet geven om er soep van te maken. We hebben als bestuur er dan ook nergens druk op gelegd. Maar de ambitie is heel duidelijk om Tweede Divisie te spelen.”

Bekijk de hele uitzending van RTV Katwijk

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD