maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVoorzitter Koninklijke HFC: "Wij moeten ons gaan aanpassen"

Voorzitter Koninklijke HFC: “Wij moeten ons gaan aanpassen”

De speeltijden voor komend seizoen in de Tweede Divisie zijn bekend. Op zondag wordt er gespeeld om 14.00 of 14.30 uur, terwijl op zaterdag afgetrapt wordt tussen 14.30 uur en 18.00 uur. Gert-Jan Pruijn, voorzitter van Koninklijke HFC, is niet te spreken over deze speeltijden.

Zaterdagclubs spelen altijd op zaterdag

Clubs die uit de Topklasse zaterdag zijn gepromoveerd spelen hun wedstrijd altijd op zaterdag. Voor de ploegen uit de Topklasse zondag houdt dat in dat zij regelmatig op zaterdag zullen spelen en dat vindt Pruijn vreemd. “Niemand weet precies waarom het zo is ontstaan, maar wij moeten ons gaan aanpassen”, vertelde de voorzitter van Koninklijke HFC in gesprek met RTVNH.

Koninklijke HFC gaat geen lichtmasten aanschaffen

Voor Koninklijke HFC is het geen optie om thuiswedstrijden tegen de ‘zaterdagclubs’ om 18.00 uur te spelen. “Wij hebben geen veldverlichting, dus om 18.00 uur kunnen we niet spelen. Zeker in de wintertijd is het dan te donker.” Op het hoofdveld van de oudste club van Nederland ontbreekt dus de verlichting en zal er ook niet komen. “Een setje lichtmasten kost 80.000 euro. De accommodatie huren wij van de gemeente Haarlem, dus wij zullen de kosten bij de gemeente moeten verhalen. Daar is geen begroting voor.”

Ondanks dat Koninklijke HFC het liever anders had gezien is Pruijn er van overtuigd dat er straks gewoon op zaterdag gespeeld kan worden, al geeft hij toe dat het puzzelen wordt. “Wij hebben 110 teams, dat betekent dat er op een zaterdag minstens vijftig teams in Haarlem spelen. Dat geeft een enorme bezetting op onze velden. Linksom of rechtsom zullen we wel met een oplossing komen. Dat zijn puur de praktische consequenties, maar in de essentie is het natuurlijk een bizarre situatie dat wij ons moeten gaan aanpassen.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD