maandag, 11 december 2023
Voetbal247.nlHoofdklasseEemdijkVOORUITBLIK | Wie zijn de favorieten komend seizoen in de Hoofdklasse B?

VOORUITBLIK | Wie zijn de favorieten komend seizoen in de Hoofdklasse B?

Waar de Tweede Divisie en Derde Divisies afgelopen weekend al aanvingen gaat in de hoofdklasse komend weekend de bal weer rollen. Een goed moment om, na de zinderende titelstrijd van vorig seizoen, met het uiteindelijke kampioenschap voor Excelsior’31, een paar mogelijke favorieten uit de Hoofdklasse B te belichten.

RKAV Volendam
De eerste kanshebber voor de titel is Volendam. De oranjehemden werden in het seizoen 2017-2018 nog kampioen in de eerste klasse, maar streed in het eerste jaar Hoofdklasse al volop mee om de titel en promotie naar de Derde Divisie. De Noord-Hollanders, die vorig seizoen nog uitkwamen in de Hoofdklasse A, moesten de titel aan Ter Leede laten en redden het vervolgens in de finale van de nacompetitie niet tegen Sparta Nijkerk. De ervaren selectie is grotendeels in tact gebleven, waardoor verwacht kan worden dat de Volendammers ook dit seizoen, waarin het dus zal uitkomen in de Hoofdklasse B.

Staphorst
VV Staphorst speelde vorig seizoen tot de laatste speeldag mee om de titel en bereikte in de nacompetitie de finale. Hierin verloor het over twee spectaculaire wedstrijden van Gemert, waardoor de Brabanders met de promotie aan de haal gingen. De ploeg zag routinier Rob Mijnheer stoppen en ook trainer Dennis van Toor nam afscheid. Toch beschikt Staphorst nog steeds over een brede en goede selectie. Ook de aanvallers, die vorig seizoen verantwoordelijk waren voor een groot deel van de doelpuntenproductie, zijn nog steeds voor de vereniging actief. Met deze selectie moet Staphorst weer om de bovenste plaatsen kunnen spelen.

Eemdijk
Eemdijk promoveerde tot ieders verrassing in het seizoen 2017-2018 naar de Derde Divisie. Na een moeizaam eerste halfjaar ging het in de tweede seizoenshelft beter en wist de ploeg uiteindelijk rechtstreekse degradatie af te wenden en de nacompetitie te halen. Hierin moest het zijn meerdere erkennen in Sparta Nijkerk. Toch biedt het vertoonde spel in de Derde Divisie perspectief voor de Diekers, die afgelopen zomer aanvaller Jan de Graaf en aanvoerder Jan Pieter Hartog er toch nog een jaar aan vast zagen plakken.

Het belooft hoe dan ook weer een spannend seizoen te worden met de nodige derby’s, veel bekende maar ook nieuwe gezichten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD