woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORUITBLIK | Peter Wesselink (DVS'33) blikt vooruit op bekerclash met Vitesse: 'Lang...

VOORUITBLIK | Peter Wesselink (DVS’33) blikt vooruit op bekerclash met Vitesse: ‘Lang in de wedstrijd blijven’

Oefenmeester Peter Wesselink is realist genoeg om te weten dat zijn team DVS ’33 dinsdagavond tegen Vitesse in de Gelredome niet de favoriet voor de zege is. Maar wel heeft hij zijn team goed kunnen prepareren op het duel in de achtste finales van de KNVB Beker. En hoopt hij met zijn team lang in de wedstrijd te blijven. En dan? Ja, dan weet je het nooit…

DVS ’33 was in een eerdere ronde ook niet de favoriet. Maar toen de dienstdoende arbiter een einde aan de match maakte stond er wel een 2-1 score voor de Ermeloërs op de borden en lag de profclub FC Eindhoven uit het toernooi. Is een herhaling mogelijk?

Peter Wesselink: ,,We zullen er alles aan doen om te stunten. Maar als dat al wil lukken dan begint dat er mee dat Vitesse niet al vroeg in de wedstrijd afstand kan nemen.”

Hoe ga je proberen dat te voorkomen?
,,Normaal gesproken storen wij al vroeg de opbouw van de tegenstander. Ik denk niet dat we daar nu zo makkelijk aan toe zullen komen. We gaan proberen de ruimtes klein te houden”

Dat betekent dat er ook wat aanpassingen in de opstelling zullen zijn?
,,Ik ga er van uit dat wij een mannetje meer achterin nodig hebben en ook in de middenlinie. Daarmee willen we proberen niet al heel snel uit de wedstrijd getikt te worden. Aanvallend moet het dan komen van spelers uit de tweede lijn.”

Tevreden over de voorbereiding?
,,Jawel, al hadden we afgelopen zaterdag nog graag tegen PEC Zwolle gespeeld. Maar goed, die wedstrijd zegden zij af en dus hebben we er een extra trainingsdag van gemaakt”.

Jullie zijn niet naar het buitenland geweest voor een trainingskamp. Waarom niet?
,,Ik ben er niet zo’n voorstander van. Het is vaak nogal hectisch met veel trainingen en wedstrijden, kort na een aantal feestdagen. Ik blijf dan liever in de buurt en belast de selectie daardoor minder. Dat vermindert het risico op blessures.”

Heeft het feit dat er geen publiek bij is nog invloed?
,,Ik vind het heel jammer dat dat zo is. Vooral voor de beleving. In hoeverre het de wedstrijd beinvloed weet ik niet, maar het zou voor mijn selectie een mooie ervaring zijn geweest als het Gelredome vol zou zitten. En ook voor de gehele club, de supporters. Zoals het nu gaat maakt de beleving binnen de club minder intens en dat is jammer.”

Nog een voorkeur voor de volgende rode?
,,Zullen we eerst eens zien wat we er tegen Vitesse van maken ?”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD