woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORUITBLIK | Dogan Corneille (Excelsior M) over bekerclash met Ajax: 'Als je...

VOORUITBLIK | Dogan Corneille (Excelsior M) over bekerclash met Ajax: ‘Als je er niet in gelooft moet je thuis blijven’

Tweede Divisionist Excelsior Maassluis speelt donderdagavond de uitwedstrijd in de achtste finales in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. De aftrap is om 21.00 uur. Hoe groot is de kans dat de Tricolores de volgende ronde halen? We vroegen het de coach, Dogan Corneille.

,,Natuurlijk, je weet dat er enorme druk op je doel komt, je weet dat de backs veel zullen opkomen, je weet dat ze door de linies heen willen spelen me hun middenveld. Iedereen weet hoe Ajax wil voetballen. Wij ook. Dus hebben we het daar uitgebreid over gehad. Maar oke, ook al weet je dat, dan nog moet je alles perfect uitvoeren om Ajax van doelpunten af te houden.”

Gaan we even terug naar de vorige ronde; jullie wisten FC Emmen ook het scoren te beletten om vervolgens in de slotfase toe te slaan. Een prachtig scenario dat voor herhaling vatbaar is.
,,Dat verliep inderdaad voorbeeldig. Het werd dan ook een hele leuke reis terug naar Maassluis. Maar kijk je naar hoe die wedstrijd verliep dan waren wij ook aanvankelijk in de verdrukking. Maar soms konden we er onderuit voetballen. Uiteindelijk hielden we achterin stand en maakte Bart Wennekers de winner na een prachtige crosspass van Nino v.d. Beemd. Wat ik er mee zeggen wil: ooit verliest ook Ajax een keer zomaar thuis een bekerwedstrijd tegen een kleine club. Als je er helemaal niet in gelooft dat dat donderdag kan gebeuren moet je thuis blijven.”

Wat is er voor nodig om je team in de juiste mentale mindset het veld op te krijgen?
,,Het gaat er vooral om dat mijn spelers niet onder de indruk raken van bepaalde omstandigheden. Dat witte shirt met die rode baan bijvoorbeeld. Hartstikke mooi, maar dat moet even niet meetellen. Houd je aan je taken, de afspraken en gooi vooral de schroom van je af. Een paar jaar geleden speelden we tegen PSV en toen vergaten we dat laatste te doen. Achteraf hadden we daar allemaal een soort spijt van. We hadden onder ons kunnen gepresteerd. Juist in die wedstrijd. Dat moeten we donderdag niet weerlaten gebeuren.”

Jullie hadden een mooi trainingskamp in Zuid Spanje en versloegen de kampioen van Gibraltar. Wat werden jullie wijzer van die wedstrijd?
,,Het is wel eens mooi om te zien hoe je team reageert als het tegen een totaal ander soort voetbal moet proberen te winnen. Die club uit Gibraltar was qua niveau wel aan ons gewaagd, maar toen wij dreigden te winnen werd er wel de nodige fysiek in de strijd gebracht. Een beetje Zuid Europees temperament. En dat was dan wel mooi om te zien, hoe mijn team daar mee omging.”

Uiteindelijk zijn jullie laatste resultaten een zege bij de profclub FC Emmen en een zege op de landskampioen van Gibraltar. Moeten ze zich zorgen maken in Amsterdam?
,,Liever niet. We willen ze daar graag verrassen, want de winnaar van deze wedstrijd speelt de volgende ronde thuis. Dat wil ik dit seizoen ook nog graag meemaken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD