dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVoortbestaan Magreb '90 in gevaar, voorzitter verbannen om politieke voorkeur

Voortbestaan Magreb ’90 in gevaar, voorzitter verbannen om politieke voorkeur

Magreb’90 bevindt zich niet alleen in sportief zware tijden, ook buiten de lijnen verloopt het allesbehalve op rolletjes. Volgens voorzitter Tino Klein is het voortbestaan van de club serieus in gevaar, zegt hij tegenover het AD.

Naheffing
Acuut gevaar voor het voortbestaan van de Utrechtse club is de aanslag van de Belastingdienst. Omdat de club tussen 2014 en 2015 geen loonbelasting zou hebben overgemaakt, volgde een naheffing van de fiscus. Aanvankelijk wilde de Belastingdienst 467.048 euro, na bezwaarprocedures is dat bedrag weliswaar verlaagd, maar nog altijd een som wat voor de club niet te betalen is, aldus Klein in de krant. ,,Er is een lager bedrag uitgekomen, maar wat er ook uit een eventuele beroepszaak komt: we kunnen het niet betalen.”

Contractspelers
Daarnaast wacht de club waarschijnlijk een sanctie wegens het niet voldoen aan de licentie-voorwaarden: ,,We hebben geen drie contractspelers in dienst en geen gecertificeerde jeugdopleiding. Je kunt wachten op sancties van de KNVB. Al met al zijn er zoveel beren op de weg, dat het bestaansrecht van Magreb’90 op losse schroeven staat.”

Islamisering
Het is bovendien de vraag hoe lang Klein nog voorzitter van de club is. Afgelopen donderdag ontstond grote ophef toen bekend werd dat als voormalig secretaris van de VVD in Castricum zich op de kieslijst heeft geplaatst van de politieke partij Forza! Nederland. ,,De standpunten van Forza! zijn onder andere dat de partij tegen verdere islamisering in Nederland is en tegen het bouwen van moskeeën. Dat rijmt niet goed met Magreb’90. Omdat ik me bij die partij heb aangesloten, willen ze me niet meer hebben als voorzitter, werd mij verteld.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD