dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Voortbestaan Achilles '29 in gevaar, Elrie Bakker-Derks opgestapt

Voortbestaan Achilles ’29 in gevaar, Elrie Bakker-Derks opgestapt

Achilles’29 heeft snel 45 duizend euro nodig, anders komt het voortbestaan van de club in gevaar. Dat schrijft De Gelderlander. De krant weet tevens dat afgelopen week bestuurslid Elrie Bakker-Derks is opgestapt.

Tekort
De Groesbeekse club kampt al langer met een tekort. Dat bedroeg eerder nog 90 duizend euro om het seizoen af te maken maar bedraagt inmiddels nog 45 duizend door de uitgifte van certificaten door de club. Het geld is nodig om het lopende seizoen af te maken. Mocht het geld niet binnenkomen, dan kan Achilles in het uiterste geval verdwijnen.

Ontbinden
,,Als dat bedrag niet binnenkomt, moeten de leden beslissen hoe we het verschil kunnen overbruggen. Daar zijn verschillende maatregelen voor te bedenken. Als de leden geen oplossing zien, kunnen ze in het uiterste geval de vereniging ontbinden”, stelt Harm Kersten, voorzitter van de Raad van Toezicht. De club worstelt tevens met de opvolging van het vertrokken bestuur. Bij de laatste ledenvergadering hebben zich onvoldoende leden gemeld. Bovendien stapte Elrie Bakker-Derks, het enig overgebleven bestuurslid, afgelopen week op.

Familie Derks
Wat daarin volgens de krant ook meespeelt is dat de meerderheid van de leden geen kandidaten uit de familie Derks meer in het nieuwe bestuur willen. ,,In de vergadering is dat niet zo geuit. Ik hoor strijdvaardige geluiden en zie serieuze betrokkenheid van leden. Zij willen de vereniging behouden. Maar er is veel teleurstelling en er zijn meningsverschillen”, aldus Kersten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD