maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Voorstel voetbalpiramide: Derde Divisie Zaterdag en Zondag worden geïntegreerd'

‘Voorstel voetbalpiramide: Derde Divisie Zaterdag en Zondag worden geïntegreerd’

De gesprekken over de totstandkoming van een nieuwe voetbalpiramide hebben de speciale werkgroep die is ingesteld door de KNVB doen besluiten een voorstel te doen voor geïntegreerde competities van zaterdag- en zondagclubs. Dat meldt Wil van den Heuvel, journalist van het Eindhovens Dagblad, op Twitter.

Zaterdagclubs houden speeldag
De doorgaans goed geïnformeerde verslaggever stelt dat het voorstel de divisies vanaf de Hoofdklasse betreft. Zodoende zouden ook de Derde Divisie Zaterdag en Zondag worden geïntegreerd. In de Tweede Divisie is al sprake van een dergelijke opzet. Opvallend is dat de zaterdagclubs in het voorstel mogen vasthouden aan hun vertrouwde speeldag.

Regionaal indelen
Vorige zomer lanceerde HSC ’21 al een voorstel om de divisies regionaal in te delen. Dat idee kon toen echter op weinig steun rekenen. ,,HSC’21 is heeft altijd gepleit voor regionale indeling en dus ook weekend voetbal, met name vanwege reisafstanden en grotere kans op derby’s”, schreef de club destijds in een brief aan de KNVB.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD