donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVoorstel Derde Divisie-clubs: 'Geen uitwedstrijden tegen Jong-teams'

Voorstel Derde Divisie-clubs: ‘Geen uitwedstrijden tegen Jong-teams’

De clubs uit de Derde Divisie Zaterdag hebben bij de KNVB een tegenvoorstel neergelegd om gecompenseerd te worden voor de vijf beloftenteams die in de competitie zijn ingedeeld. Dat houdt in dat de topamateurclubs geen uitwedstrijden willen spelen tegen de Jong-teams.

Scheve verhouding

Komend seizoen spelen volgens de indeling van de KNVB vijf beloftenteams in de Derde Divisie Zaterdag en slechts één in de Zondag. Een poging van de voetbalbond om in beide competities drie teams te laten uitkomen slaagde niet, omdat zondagclubs weigerden de lege plekken op Zaterdag in te vullen. Daarop besloot de bond dan maar in te steken op de scheve verhouding.

Daar protesteerden de zaterdagclubs echter tegen. In een boze brief gaven zij aan niet akkoord te zijn met de indeling. Woensdagavond werd, nadat de vergadering met afvaardiging uit de Tweede Divisie en Hoofdklasse was beëindigd, doorgepraat over de ontstane patstelling in de Derde Divisie.

Dubbel thuisvoordeel

In een poging om daarin een oplossing te vinden, hebben de amateurclubs in de Derde Divisie Zaterdag een tegenvoorstel gedaan. Dat houdt in dat zij komend seizoen geen uitwedstrijden willen spelen bij Jong-teams. Het dubbele thuisvoordeel zou in hun ogen een sportieve compensatie zijn, omdat beloftenteams kunnen putten uit veel ruimere selecties. Daarnaast bieden dubbele thuisduels financiële compensatie voor gemiste kantine- en recette-inkomsten bij één ontmoeting, daar Jong-teams vrijwel geen publiek meebrengen. Het voorstel van HSC ’21 om de Derde Divisie regionaal in te delen om zo de beloftenteams te spreiden, kon niet op een meerderheid rekenen.

Vanwege de slepende discussie over de kwestie werd de bekendmaking van het competitieprogramma al uitgesteld. Mogelijk zal dat aanstaande maandag door de KNVB bekend worden gemaakt. Ook het schema voor de Tweede Divisie laat op zich wachten, omdat thuisduels tussen IJsselmeervogels (Tweede Divisie) en Spakenburg (Derde Divisie) om en om gepland moeten worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD