Volg ons

Derde Divisie

Voorstel Derde Divisie-clubs: ‘Geen uitwedstrijden tegen Jong-teams’

Voorstel Derde Divisie-clubs: ‘Geen uitwedstrijden tegen Jong-teams’

De clubs uit de Derde Divisie Zaterdag hebben bij de KNVB een tegenvoorstel neergelegd om gecompenseerd te worden voor de vijf beloftenteams die in de competitie zijn ingedeeld. Dat houdt in dat de topamateurclubs geen uitwedstrijden willen spelen tegen de Jong-teams.

Scheve verhouding

Komend seizoen spelen volgens de indeling van de KNVB vijf beloftenteams in de Derde Divisie Zaterdag en slechts één in de Zondag. Een poging van de voetbalbond om in beide competities drie teams te laten uitkomen slaagde niet, omdat zondagclubs weigerden de lege plekken op Zaterdag in te vullen. Daarop besloot de bond dan maar in te steken op de scheve verhouding.

Daar protesteerden de zaterdagclubs echter tegen. In een boze brief gaven zij aan niet akkoord te zijn met de indeling. Woensdagavond werd, nadat de vergadering met afvaardiging uit de Tweede Divisie en Hoofdklasse was beëindigd, doorgepraat over de ontstane patstelling in de Derde Divisie.

Dubbel thuisvoordeel

In een poging om daarin een oplossing te vinden, hebben de amateurclubs in de Derde Divisie Zaterdag een tegenvoorstel gedaan. Dat houdt in dat zij komend seizoen geen uitwedstrijden willen spelen bij Jong-teams. Het dubbele thuisvoordeel zou in hun ogen een sportieve compensatie zijn, omdat beloftenteams kunnen putten uit veel ruimere selecties. Daarnaast bieden dubbele thuisduels financiële compensatie voor gemiste kantine- en recette-inkomsten bij één ontmoeting, daar Jong-teams vrijwel geen publiek meebrengen. Het voorstel van HSC ’21 om de Derde Divisie regionaal in te delen om zo de beloftenteams te spreiden, kon niet op een meerderheid rekenen.

Vanwege de slepende discussie over de kwestie werd de bekendmaking van het competitieprogramma al uitgesteld. Mogelijk zal dat aanstaande maandag door de KNVB bekend worden gemaakt. Ook het schema voor de Tweede Divisie laat op zich wachten, omdat thuisduels tussen IJsselmeervogels (Tweede Divisie) en Spakenburg (Derde Divisie) om en om gepland moeten worden.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie