maandag, november 29, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieVoormalig Vogels-coach Sandor van der Heide stopte als trainer: 'Ik mis het...

Voormalig Vogels-coach Sandor van der Heide stopte als trainer: ‘Ik mis het voetbal niet’

Voormalig IJsselmeervogels-trainer Sandor van der Heide stopte afgelopen zomer als assistent-trainer bij Cambuur. Het is maar zeer de vraag of de Fries terugkeert als trainer, vertelt hij in de podcast van Omrop Fryslan.

,,Ik vond het trainerschap op een gegeven moment echt saai worden”, stelde Van der Heide. ,,We wonnen natuurlijk veel wedstrijden en dan stonden we met de rust met 2-0 voor. Dus het plan dat we bedacht hadden, werkte. Dan hoopte ik dat de tegenstanders iets zouden gaan doen, waardoor ik weer even aan het werk kon. Als dat dan niet gebeurde, dan was de lol er voor mij af.”

Hij is open over zijn mentale worsteling met zowel zijn bestaan als speler en als trainer. ,,Vanaf dat ik profvoetballer werd, heb ik altijd heel veel druk op mezelf gelegd. Het was nooit goed genoeg. Ik werd kampioen of promoveerde bij ONS, Cambuur, De Graafschap en IJsselmeervogels. Maar ik heb daar nooit van genoten. Niet één moment. (..) Het doel is bereikt en weer door, volgend jaar moet het weer beter. Dat is met elk behaald kampioenschap zo geweest. Op een gegeven moment kom je op een punt dat je denkt: wow, dat is wel apart. Ik kan een ander wel echt vertellen dat ze moeten genieten, maar ik kon dat zelf niet.” Van der Heide was als speler een icoon bij ONS Sneek en presteerde ook uitstekend bij Cambuur. Een avontuur in Duitsland werd vanwege heimwee geen succes.

Van der Heide is tegenwoordig druk met zijn ondernemersbestaan, waarbij hij meerdere escape rooms heeft. De gehele podcast, waarin Van der Heide zeer openhartig is, is hier te beluisteren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS