dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVoormalig Topklassers leven 'American Dream'

Voormalig Topklassers leven ‘American Dream’

Sommige dromen van een late doorbraak in het profvoetbal, anderen zien het vooral als een ideale combinatie met een maatschappelijke carrière. Maar voormalig Topklasse-spelers Stijn van der Slot (VVSB) en Jim Roberti (HBS) verlaten deze zomer Nederland om hun ‘American Dream’ te gaan volgen.

Chicago en Ohio

Het duo vertrekt naar de Verenigde Staten, om daar te gaan voetballen in de hoogaangeschreven Universiteitsteams. Van der Slot gaat voor twee jaar naar Chicago, Roberti een jaar naar Ohio. Ze zijn de eerste pioniers die onder de vleugels van Paul en Han de Koning, de drijvende krachten achter KingsTalent.com, een Amerikaans avontuur aangaan.

Paul de Koning (30): “Ik heb zelf in 2007 en 2008 in Amerika gevoetbald. Dat was zo’n geweldige periode, dat ik samen met mijn broer heb besloten om ons te gaan richten op het faciliteren van een dergelijk avontuur voor voetballers die minimaal tweede klasse spelen. Er komt namelijk heel erg veel bij kijken, vanwege de regelgeving en het aanvragen van beurzen.”

Onvergetelijke ervaring

Want rijk zullen Van der Slot en Roberti er financieel niet van worden, maar voetballen in de VS is wel een onvergetelijke ervaring die bovendien goed is voor hun CV: “Er ligt weliswaar geen lucratief contract voor ze klaar, maar wel een beurs, wat inhoud dat hun studiegeld, in de VS soms wel 50 duizend dollar per jaar, wordt betaald alsmede hun verblijf. En vergis je niet in het niveau: dat is erg hoog. Wedstrijden worden live uitgezonden door FOX en de MLS teams kiezen vaak de beste spelers uit de Universiteitsteams bij de jaarlijkse ‘draft’.”

Toch zullen Van der Slot en Roberti ook hun studie niet kunnen verwaarlozen: “Want wie zijn studiepunten niet haalt, zit gewoon op de bank. De coach mag spelers met studieachterstanden niet opstellen”, besluit Paul de Koning.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD