Volg ons

Derde Divisie Zondag

Voormalig Topklassers leven ‘American Dream’

Voormalig Topklassers leven ‘American Dream’

Sommige dromen van een late doorbraak in het profvoetbal, anderen zien het vooral als een ideale combinatie met een maatschappelijke carrière. Maar voormalig Topklasse-spelers Stijn van der Slot (VVSB) en Jim Roberti (HBS) verlaten deze zomer Nederland om hun ‘American Dream’ te gaan volgen.

Chicago en Ohio

Het duo vertrekt naar de Verenigde Staten, om daar te gaan voetballen in de hoogaangeschreven Universiteitsteams. Van der Slot gaat voor twee jaar naar Chicago, Roberti een jaar naar Ohio. Ze zijn de eerste pioniers die onder de vleugels van Paul en Han de Koning, de drijvende krachten achter KingsTalent.com, een Amerikaans avontuur aangaan.

Paul de Koning (30): “Ik heb zelf in 2007 en 2008 in Amerika gevoetbald. Dat was zo’n geweldige periode, dat ik samen met mijn broer heb besloten om ons te gaan richten op het faciliteren van een dergelijk avontuur voor voetballers die minimaal tweede klasse spelen. Er komt namelijk heel erg veel bij kijken, vanwege de regelgeving en het aanvragen van beurzen.”

Onvergetelijke ervaring

Want rijk zullen Van der Slot en Roberti er financieel niet van worden, maar voetballen in de VS is wel een onvergetelijke ervaring die bovendien goed is voor hun CV: “Er ligt weliswaar geen lucratief contract voor ze klaar, maar wel een beurs, wat inhoud dat hun studiegeld, in de VS soms wel 50 duizend dollar per jaar, wordt betaald alsmede hun verblijf. En vergis je niet in het niveau: dat is erg hoog. Wedstrijden worden live uitgezonden door FOX en de MLS teams kiezen vaak de beste spelers uit de Universiteitsteams bij de jaarlijkse ‘draft’.”

Toch zullen Van der Slot en Roberti ook hun studie niet kunnen verwaarlozen: “Want wie zijn studiepunten niet haalt, zit gewoon op de bank. De coach mag spelers met studieachterstanden niet opstellen”, besluit Paul de Koning.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag