dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsSpakenburgVoormalig jeugdinternational Bitter naar Spakenburg: 'Mooi buitenkansje'

Voormalig jeugdinternational Bitter naar Spakenburg: ‘Mooi buitenkansje’

Spakenburg heeft de huidige selectie weten te versterken met Jordi Bitter. De aanvaller, die een contract ondertekende voor één seizoen, komt over van het in de derde klasse uitkomende DTS Oudkarspel, meldt zijn nieuwe vereniging op de officiële website.

Ajax en Oranje
De 24-jarige Bitter kwam in het verleden als jeugdspeler uit voor onder andere AZ, Haarlem en Ajax. Tevens maakte hij in 2011 deel uit van het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar dat meedeed aan het WK in Mexico. Na het evenement tekende hij een contract voor drie seizoenen bij Ajax, maar door blessureleed wist hij niet door te breken.

Nederlands Politieteam
Recent kwam hij uit voor het Nederlands Politieteam wat voor hem een stimulans was om nogmaals een poging te wagen om op hoog niveau te spelen.  ,,Het was weer heerlijk om veel wedstrijden achter elkaar te spelen met goede voetballers om me heen. Ik had het zo naar mijn zin, had fysiek geen enkele problemen en de stimulerende woorden van de trainers en spelers als Michael Lanting hebben als een stimulans gewerkt om het nog een keer te proberen”, aldus Bitter op de voornoemde website.

Buitenkansje
Bestuurslid technische zaken van Spakenburg, Martijn Koelewijn, sprak lovende woorden over de nieuwste aanwinst.  ,,Hij was een groot talent dat enorm veel pech heeft gehad. Maar in de gesprekken met hem, heb ik gemerkt hoe graag hij weer zijn talenten op het hoogste amateurniveau wil laten zien. Die kans geven wij hem graag. Dat Jordi het talent nog steeds heeft, staat voor iedereen buiten kijf. Technisch vermogen en snelheid zijn z’n wapens. En zijn drive om te slagen is enorm. We gaan echter niets overhaasten en hem rustig aan op topniveau brengen. En dan ben ik ervan overtuigd dat we met Jordi een mooi buitenkansje hebben weten te strikken.”

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD