zondag, januari 29, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVoormalig Excelsior Maassluis-verdediger Van Ewijk start bij ADO: 'Het is een droom...

Voormalig Excelsior Maassluis-verdediger Van Ewijk start bij ADO: ‘Het is een droom die uitkomt’

Milan van Ewijk verdiende met zijn uitstekende seizoen in het shirt van Excelsior Maassluis een transfer naar ADO Den Haag. De rechtsback spreekt over een droom die uitgekomen is en hij zal er naar zijn zeggen alles aan doen om komend seizoen minuten te mogen maken in de Eredivisie. Dogan Corneille, zijn voormalige trainer in Maassluis, is er bijna zeker van dat zijn pupil in die missie zal slagen.

Droom
De pas achttienjarige rechtsback stond aan het einde van het voorgaande seizoen in de belangstelling  van onder andere Sparta Rotterdam, PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Excelsior. Hij koos er echter voor om zijn loopbaan te vervolgen bij ADO Den Haag. Van Ewijk kon niet wachten op de start van de voorbereiding ,,Het is een droom die uitkomt. Ik wilde daar hard voor werken en dat heb ik ook gedaan. Het harde werken is beloond, want ik train nu met ADO Den Haag mee. Ik ben er hartstikke blij mee”, aldus de speler tegenover Omroep West.

Niveauverschil 
De vraag is hoe Van Ewijk om zal gaan met het niveauverschil tussen spelen in de Tweede Divisie en de Eredivisie. ‘,,k denk dat je daar wel rekening mee kan houden. Het niveau en het tempo liggen natuurlijk hoger. Het inpassen van ballen is veel strakker, heb ik al gemerkt. Iedere bal moet gewoon goed zijn. Het zit hem soms al in kleine details, dat is denk ik het grootste verschil.”

Corneille
Tegenover Omroep West gaf ook de voormalige trainer van Van Ewijk, Dogan Corneille, zijn mening over het al dan niet kunnen slagen van de rechtsback in de Eredivisie. ,,k denk dat hij snel een basisplaats heeft. Vaak merk je dat amateurvoetballers die de stap naar het betaalde voetbal maken moeite hebben met de intensiteit van de trainingen. Dat zal bij hem meevallen. Hij is vanwege zijn verleden bij de Feyenoord-jeugd gewend om vaker en veel te trainen. Daarnaast heeft hij een verschrikkelijke drive, lijkt onvermoeibaar en is mentaal heel sterk. Hij is echt een koele kikker.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD