maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVoormalig Cambuur-spits Barto vervolgt loopbaan bij ONS Sneek

Voormalig Cambuur-spits Barto vervolgt loopbaan bij ONS Sneek

Martijn Barto speelt komend seizoen zijn wedstrijden in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal bij ONS Sneek. De voormalige aanvaller van SC Cambuur kreeg enkele aanbiedingen uit Nederland en het buitenland, maar kiest er bewust voor om zijn loopbaan te vervolgen in de nabijheid van zijn woonplaats Leeuwarden.

Stabiliteit
De aanvaller ondertekende een contract voor één seizoen bij de club uit Sneek. In de overeenkomst werd wel een optie opgenomen dat Barto, indien er alsnog een aanbieding zou komen van een profclub uit de Eredivisie, deze verbroken zou kunnen worden. Een avontuur in het buitenland wees hij af. ,,Na lang wikken en wegen heb ik ondanks verschillende aanbiedingen uit binnen- en buitenland gekozen om te gaan spelen bij ONS Sneek. Ik kies bewust voor de stabiliteit voor mijn kinderen. Dat geeft mij rust”, aldus Barto tegenover Voetbal247.

Trots
De 33-jarige aanvaller stond zeven seizoenen onder contract bij SC Cambuur waar hij 253 wedstrijden speelde en goed was voor 67 doelpunten. Hij was onder meer trefzeker tegen Ajax en Feyenoord in de Eredivisie. Barto mag dan ook terugkijken op een fraaie loopbaan. ,,Mijn periode als profvoetballer was fantastisch! Ik heb altijd alles gegeven, ik heb gestreden en ik heb genoten. Ik heb nooit hardop uitgesproken dat ik trots ben op hetgeen ik sportief heb bereikt. Maar nu deze periode voorbij is, kan ik inderdaad zeggen dat ik apetrots ben op alles wat ik heb bereikt. Ik wil iedereen die mij gesteund hebben bedanken, in het bijzonder mijn familie en mijn gezin.”

Dappere beslissing
Zaakwaarnemer Zabih Etemadi van Sportlife Management spreekt van een dappere beslissing die genomen werd door Barto. “Ik heb veel respect voor Martijn dat hij zo’n dappere beslissing heeft genomen. Het was voor hem niet makkelijk om nee te zeggen tegen aanbiedingen uit Malta en Spanje. Ook niet tegen de drie aanbiedingen van de Nederlandse Eerste Divisie clubs. En dat allemaal omdat zijn gezin voor hem het allerbelangrijkste is. Alleen, het doet mij als zijn begeleider en vriend toch ergens pijn. Niet alleen omdat hij sportief nog makkelijk een paar jaar mee kan, maar vooral ook omdat ik hem een mooiere afscheid had gegund dan dit. Maar wie weet, meldt zich nog een Eredivisie club voor 1 september.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD