HomeCompetitiesHoofdklasseVoormalig Achilles '29-complex wordt mogelijk Eredivisie-stadion

Voormalig Achilles ’29-complex wordt mogelijk Eredivisie-stadion

Achilles ’29 lukt het zelf nooit, maar de kans bestaat dat er binnenkort alsnog Eredivisie-voetbal te zien is op het voormalig complex van Achilles ’29, sportpark de Heikant. Het Groesbeekse sportpark is in beeld als alternatieve speellocatie van NEC.

Het complex heeft een maximale capaciteit van 4500 toeschouwers. NEC is naarstig op zoek naar een nieuwe speellocatie nadat één van de tribunes instortte en het stadion onveilig bleek. Het complex was in het verleden het domein van de familie Derks, maar is tegenwoordig in bezit van projectontwikkelaar Jacobus van Veen. ,,Ik ben door NEC maar ook door sponsor De Klok Groep benaderd”, zegt Van Veen tegen De Gelderlander. ,,Ik heb het eerst met de gemeente Berg en Dal afgestemd. Die heeft laten weten dat ze ‘buurman NEC’ graag willen helpen.” Het zou gaan om een huurcontract van anderhalf jaar. In de tussentijd kan NEC een oplossing verzinnen wat te doen met het onveilige Goffertstadion.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.