Home Competities Tweede Divisie VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Zo lang geleden...

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Zo lang geleden…

IJs en weder dienende. Een prachtige zinsnede die zo af en toe gebruikt kan worden met betrekking tot het voetbal in Nederland. Tevens is het een zinsnede waarvan je vrijwel zeker weet dat die niet gebruikt gaat worden, wanneer het om de allereerste speelronde van het seizoen gaat. Nu de returns van die speelronde op de rol staan, kijken we terug naar die allereerste warme dag in augustus. Wat was dat lang geleden en wat is er veel veranderd.

- Advertentie -

Katwijk pakte op 25 augustus bijvoorbeeld de draad op, waar het een seizoen eerder was geëindigd. Onder leiding van Jack van den Berg werd Angstgegner De Treffers met gemak verslagen en met een doelsaldo van 4-1 pakten de Krombewoners de leiding in de Tweede Divisie. Vijf maanden later bleek dat duel niet de blauwdruk van het seizoen, maar de positieve uitzondering op een seizoen waarin het vooral stroef ging met de regerend kampioen. Na vier speelronden eindigde het huwelijk tussen Katwijk en Jack van den Berg en na een punt uit de laatste drie duels moeten de oranjehemden de titelaspiraties ook in de ijskast zetten.

Jack van den Berg is inmiddels trainer van Barendrecht. De ploeg in nood krijgt bezoek van Spakenburg. De Blauwen deelden afgelopen weekend wederom de punten met IJsselmeervogels, waardoor het kampioenschap van Bunschoten onbeslist blijft dit seizoen. De Vogels liepen wel averij op de in de algehele titelstrijd. In de thuiswedstrijd tegen Scheveningen zijn drie punten noodzakelijk om nog enige druk te houden op AFC. Scheveningen startte 2019 met twee overwinningen en reist derhalve met een goed gevoel af richting de Westmaat.

Waar Katwijk bij de start van dit kalenderjaar met de neus op de keiharde feiten werd gedrukt, wist men bij Kozakken Boys al vrij snel dat het succesvolle afgelopen seizoen geen gevolg kon worden gegeven. Al tijdens de openingswedstrijd tegen AFC zat alles tegen en moest verdediger Sven van Ingen na 20 minuten spelen op doel, nadat er twee keepers uitgevallen waren. Namens de Amsterdammers was Raily Ignacio de matchwinner die middag. AFC had een heerlijk weekend, zelf wonnen de Amsterdammers van Jong Almere City en de nummers 2 en 3 morsten beiden punten, waardoor het gaatje tussen AFC en naaste belager IJsselmeervogels nu 4 punten bedraagt.

Nummer drie Katwijk behoort inmiddels tot de subtop. Daar horen HHC Hardenberg en Jong Sparta ook bij. Zij treffen elkaar op de Boshoek. Koninklijke HFC, ook prominent lid van de subtop, ontvangt op zondag degradatiekandidaat FC Lienden. Nummer laatst VVSB gaat op bezoek bij Jong Vitesse en het laatste Jong-team, die van Almere City, gaat op bezoek bij de club waar zo’n beetje het meest veranderd is sinds de aftrap van het seizoen, Rijnsburgse Boys.

Hoeveel er ook veranderd is sinds het begin van dit seizoen, sommige dingen lijken nooit te veranderen. Zo won Excelsior Maassluis afgelopen weekend met ruime cijfers van Katwijk en sloten de Tricolores aan bij de brede subtop. Tegenstander GVVV verloor van Kozakken Boys en lijkt de rest van het seizoen veroordeeld tot de grauwe middenmoot. Of de honderdjarige uit Maassluis een goed vervolg kan geven aan dit kalenderjaar (twee overwinningen) kunnen de thuisblijvers gaan bekijken op FOX Sports. Voor dit duel geldt echter wel hetzelfde als voor alle andere duels: ijs en weder dienende.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES