vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20Voorbeschouwingen 3e Divisie Zondag / Gaat UNA Gemert eerste kompetitieverlies toebrengen?

Voorbeschouwingen 3e Divisie Zondag / Gaat UNA Gemert eerste kompetitieverlies toebrengen?

Ook zondag in de 3e Divisie een inhaalprogramma, waarbij 10 teams in actie komen.
Die 5 wedstrijden gaan er wel voor zorgen dat bijna alle teams op 13 of 14  gespeelde wedstrijden gaan komen.

UNA-Gemert

In Brabant een echte onvervalste Brabantse derby tussen het op de vierde plaats bivakkerende UNA en het nog steeds ongeslagen Gemert, dat afgelopen zondag inhaalde bij ADO’20 en de volle winst binnenhaalde.
UNA is nagenoeg compleet; Gemert in “the winning mood”. Grote belangen voor de beide teams in dit duel met als kernwoorden “aanhaken of afhaken”. Gegarandeerd dat zowel UNA als Gemert voor de volle winst zal gaan want met een gelijkspel schieten beide niet veel op. Spanning is gegarandeerd; veel publiek wordt verwacht en iedereen is benieuwd of UNA de eerste ploeg zal zijn die kans ziet Gemert het eerste verlies toe te brengen dit seizoen.

Westlandia-DEM

In het Westland de strijd tussen de twee, voorlopig, zwakste broeders in deze 3e divisie: Westlandia en DEM. Beide wonnen twee keer dit seizoen hetgeen te weinig is om verder weg te komen van de plaatsen die degradatie naar de Hoofdklasse betekenen. DEM blijft een onberekenbare ploeg die in uitwedstrijden slechts 4 punten wist te behalen, allen in het Zuiden(winst op Oss’20 en een gelijkspel bij EVV). Het kan best eens zo zijn dat de steun van het thuispubliek de doorslaggevende factor zal gaan worden, waardoor Westlandia iets ruimer kan ademen de komende weken.

Quick Den Haag- HSC

In Den Haag gaat het niet zoals trainer Paul van der Zwaan het in gedachten had bij aanvang van het seizoen. De prestaties zijn teleurstellend met als resultaat een te lage klassering. HSC’21 bezit 3 punten meer maar komt met name op vreemd terrein niet tot hun beste resultaten. Quick behaalt de meeste punten in eigen huis( 9 punten). Als het zondag eens meezit krijgt HSC’21 het uiterst lastig.

Groene Ster-Dongen

Interessant duel tussen twee teams die elkaar op papier weinig ontlopen. Groene Ster bezet een verdienstelijke 5e plaats terwijl Dongen op plaats 7 staat; verschil in punten slechts 1 met daarbij wel de opmerking dat Groene Ster een wedstrijd minder heeft gespeeld. Groene Ster komt met 3 gewonnen oefenduels goed beslagen ten ijs; bovendien is het in eigen huis nog zonder verlies waardoor het voor Dongen een lastige zondagmiddag gaat worden. Veel zullen de beide ploegen elkaar overigens niet ontlopen.

ADO’20-EVV

ADO’20 hervatte afgelopen zondag de kompetitie met een inhaalwedstrijd tegen Gemert. Die verloren ze weliswaar maar de 5-2 nederlaag betekende geenszins dat zij weggespeeld werden. Het is wel zaak dat de ploeg van Roy van der Mije het vizier ditmaal wat scherper heeft afgesteld dan zondag j.l. en dat de achterste linie niet al te veel kadootjes weg zal geven. EVV scoort weinig op vreemd terrein; haalt ook weinig punten op vreemde bodem en gaat het lastig krijgen in Heemskerk.

 

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD