zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsACVVoorbeschouwingen 3e Divisie zaterdag: Wie van het leidende trio haakt af?

Voorbeschouwingen 3e Divisie zaterdag: Wie van het leidende trio haakt af?

De Zaterdag 3e Divisie blijft bol staan van de spanning. Drie ploegen(Sportlust’46, FC Lisse en Sparta Nijkerk met een gelijk aantal punten(29) op kop en daarachter, op de 4e plaats met slechts 3 punten achterstand, een op de loer liggend Excelsior’31.
Zaterdag weer een aantal mooie duels met gegarandeerd verrassingen.

* ACV-Ajax

Het duel van de middenmoters; beide 17 punten. Ajax met een wedstrijd meer gespeeld. De ACV’ers komen in Assen niet tot hun beste resultaten. Slechts 5 punten werden op eigen terrein behaald. En aangezien Ajax op vreemd terrein ook slechts 5 punten wist te behalen is deze wedstrijd rijp voor een puntenverdeling.

* Barendrecht-Ter Leede

Bij Barendrecht is men volop bezig met de selectie op peil te brengen voor het volgend seizoen waarin het moet gaan gebeuren. Ter Leede doet het goed. Staat op de 7e plaats; Barendrecht is ongetwijfeld gesterkt door de knappe 3-2 zege in Harderwijk bij VVOG.
Beste papieren voor de thuisclub.

* DOVO-Sportlust’46

Voor Patrick Loenen was het binnenhalen van de 1e periodetitel een leuke prijs maar “We gaan toch echt voor de titel” zei hij tijdens het periodefeestje in Woerden. Om in de race te blijven zal gewonnen moeten worden van DOVO dat wat goed te maken heeft na de 2-0 nederlaag tegen Excelsior’31. Daar zag het trouwens lange tijd niet naar uit.  Sportlust’46 is van een ander kaliber. Een productieve aanval met een hechte verdediging. Als iedereen de “vorm van de dag “heeft bij de Veenendalers zit er wellicht een gelijkspel in; is dat niet het geval gaan de 3 punten mee naar Woerden.

* Hoek-Goes

De wedstrijd waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Een Zeeuwse derby met grote belangen. Hoek verraste vorige week vriend en vijand door DVS’33 met een nederlaag terug te sturen naar de Veluwe waardoor men 3 plaatsen op de ranglijst steeg.
Goes kreeg de laatste twee weken 2 mogelijkheden in eigen huis iets te doen aan de netelige situatie waarin men beland is (rodelantaarndrager met slechts 6 punten en dit seizoen nog geen enkele overwinning), maar zowel het duel tegen FC Lisse en Sparta Nijkerk gingen verloren. Als Goes de laatste strohalm in Hoek niet grijpt kan men zich op gaan maken voor degradatie naar de Hoofdklasse en zal de nieuwe trainer Dennis de Nooijer een stapje lager moeten beginnen.

* FC Lisse-Harkemase Boys

Wil Harkemase Boys nog iets willen betekenen dit seizoen dan is het binnenhalen van de volle winst in Lisse aan absolute ”must”. Het verschil tussen de Friezen en het 3-tal koplopers bedraagt 7 punten. Met nog 20 wedstrijden voor de boeg niet onoverkomelijk maar die marge moet niet groter worden. FC Lisse is in goede vorm en zal zich niet laten verrassen door de Boys uit Harkema al zal Jan-Piet Bosma zijn elf ongetwijfeld het veld in sturen met als opdracht : de volle winst mee naar huis nemen.

* Stedoco-Staphorst

Stedoco had vorige week in eigen huis tegen VVSB een uitgelezen kans om op 20 punten te komen maar gaf de 2-1 voorsprong vlak voor tijd uit handen. Nu zal Staphorst het slachtoffer moeten worden wil de ploeg van Frans Adelaar nog een prijs willen halen dit seizoen. We zijn een weekje verder; wat meer trainingsarbeid in de benen dus wellicht uit zich dat in een overwinning voor Stedoco waardoor men een sprongetje op de ranglijst kan maken. Paul Weerman en zijn Staphorst weet zich gesterkt door een forse 4-0 zege in het vriendschappelijk treffen tegen de nog ongeslagen mede-koploper uit de Hoofdklasse Urk. Ze zijn dus gewaarschuwd in Hoornaar.

* VVOG-Sparta Nijkerk

Het treffen tussen VVOG en Sparta Nijkerk mag men gerust een echte “streekderby” noemen. Nog geen 25 kilometer van elkaar verwijderd is dit altijd een heel speciaal treffen. Ook goed voor veel bezoekers dus een geluk bij een geluk dat er weer optimaal toeschouwers aanwezig mogen zijn. Sparta Nijkerk is favoriet en wil graag hun titelkansen behouden; VVOG is de underdog en zal alle zeilen bij moeten zetten  om het 3e divisieschap veilig te stellen in de resterende wedstrijden. Beste kansen voor Eric Speelziek; voor Raymond Schuurman de taak te voorkomen dat de gasten uit Nijkerk met 3 punten Sportpark de Strokel vertrekken.

Odin’59-Excelsior’31

Voor Excelsior’31 opnieuw een uitwedstrijd op het programma; na de lastige klip DOVO omzeild te hebben in Veenendaal wacht nu Odin’59 in Heemskerk. Jurjan Wouda doet het goed in Rijssen met slechts 3 punten achterstand op het leidende trio. Zaterdag miste het op 2 goals na de periodetitel. Het zal wederom een zware opgaaf worden temeer daar Odin’59 alles in het werk zal stellen om de punten in Heemskerk te houden. Excelsior-31 licht favoriet.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD