Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Wordt de titelstrijd weer spannend of de promotiestrijd?

VOORBESCHOUWING | Wordt de titelstrijd weer spannend of de promotiestrijd?

Er zijn feitelijk twee opties na deze speelronde in de Derde Divisie zondag. Of de titelstrijd wordt weer spannend, óf de promotiestrijd. Alles hangt af van het resultaat in de topper tussen TEC en Jong FC Volendam.

Het is inmiddels bijna een zeldzaamheid geworden in deze afdeling (HAL-LO weekendvoetbal!), maar deze week zijn weer eens een keer alle wedstrijden gepland op zondagmiddag. De enige variant daarin is een aanvangstijd van twee uur of half drie.

Mootjes
Bij de reeds genoemde topper tussen TEC en Jong FC Volendam wordt om half drie afgetrapt. Er zijn daarbij feitelijk twee smaken. Wint TEC, dan ligt de kampioensstrijd weer helemaal open. Bij ieder ander resultaat lijkt het wel beslist in het voordeel van Jong Volendam. Maar dan is juist de strijd voor plek twee, die in dat geval rechtstreekse promotie betekent, ongekend spannend. De grote vraag is of Dani van der Moot met zijn doelpunten weer eens een tegenstander in stukjes kan hakken. Met slechts een invalbeurtje van 16 minuten in de benen bij de hoofdmacht op vrijdagavond, zal hij in ieder geval uitgerust genoeg zijn.

In afwachting van wat er in Tiel gebeurt is het voor de achtervolgers hoe dan ook zaak geen kruimels te laten liggen. Alle drie clubs die nog mogen hopen op rechtstreekse promotie spelen een uitwedstrijd bij een club die aan het andere eind van de ranglijst de punten nog hard kan gebruiken. UNA treft in Den Haag HBS, OFC gaat naar Dongen, dat nog een 9-0 nederlaag heeft recht te zetten en OSS’20 bezoekt streekgenoot JVC Cuijk.

Tekening in de strijd
De degradatiestrijd zal de komende weken meer duidelijkheid gaan scheppen. Nu kunnen alle teams vanaf nummer negen Westlandia nog niet gerust zijn, maar de tekening in de strijd zal nu toch echt komen. De Naaldwijkers kunnen zich zondag bij winst op Quick’20 veilig spelen, maar in Oldenzaal willen ze juist verder wel van plaats 18. Dat geldt ook voor OJC Rosmalen dat thuis speelt tegen Quick Den Haag. EVVBlauw Geel’38 is een kraker tussen twee ploegen in het niemandsland tussen hoop en vrees en ook Hercules zou maar wat graag iets sprokkelen op bezoek bij ADO’20.

Roet in het eten
Tot slot hebben we dan nog de derde periode. GOES gaat daarin aan kop met 13 uit 5 en treft in eigen huis HSC’21, dat met één puntje minder ook goed mee doet. In Haaksbergen zijn ze echter vooral bezig met zo gauw mogelijk helemaal veilig zijn. Ook in de periodestrijd kan Jong Volendam (12 uit 5) nog roet in het eten gooien. Die ploeg kan wél een periode winnen, maar heeft er niets aan. De bijbehorende nacompetitieplaats gaat in dat geval naar de hoogst geëindigde ploeg  op de gewone ranglijst.

Meer over Derde Divisie Zondag