Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Wil het echte Andere Oranje opstaan?

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Wil het echte Andere Oranje opstaan?

Twee andere Oranjes lijken na ruim twee derde van de competitie om de hoofdprijs te gaan strijden, al zitten ook nog de nodige teams in de wachtkamer te hopen op misstappen om weer aan te sluiten. Komt er de komende weken een tekening in de strijd en gaat het echte Andere Oranje opstaan? En is dat dan Jong FC Volendam of TEC?

Het beste nieuws voor de koplopers kwam afgelopen dinsdag al binnen op de telex, toen UNA en OSS’20 de punten deelden in hun eerder gestaakte duel. Een uitslag waar beide teams niet bijster veel mee opschoten. Voor UNA is het zaterdagmiddag daarom misschien wel erop of eronder. Om nog een kans te maken op de titel telt tegen Jong FC Volendam alleen de winst, maar of dat realistisch is? De ploeg kent een allesbehalve sterke fase en kon in de acht duels sinds de winterstop nog maar twee keer na negentig minuten de handen in de lucht steken.

TEC kan morgen rustig afwachten wat de concurrent doet en moet dan zondag toeslaan tegen Hercules. De Utrechters zitten al enige tijd in een rekenkundige reeks en wisselen overwinningen en nederlagen af. De laatste wedstrijd werd met 5-0 gewonnen van HBS, dus dat belooft voor Hercules weinig goeds.

Het zo verrassende OSS’20 is inmiddels de naaste belager van de andere Oranjes en zal moeten winnen bij Westlandia om de achterstand overzichtelijk te houden. De laatste ploeg die de koplopers nog in het vizier heeft is OFC. De o zo ambitieuze ploeg is al zes duels op rij ongeslagen en hoopt thuis tegen EVV weer een scalp toe te voegen aan het totaal.


OSS’20 heeft dit seizoen al heel wat kunnen juichen.

De strijd tegen degradatie is minstens zo spannend. Als we er vanuit gaan dat Quick in de drie inhaalduels nog wel wat punten sprokkelt (er staat nog een 1-0 voorsprong halverwege open tegen Volendam) kunnen we nog tien clubs rekenen tot de acute degradatiezone, oftewel meer dan de helft van de clubs. Tussen nummer negen Dongen (waar trainer Ruud Kaiser zondag zijn vorige werkgever JVC Cuijk ontmoet) tot hekkensluiter HBS zit tien verliespunten verschil.

De nood is het hoogst bij HBS en Quick’20 en beiden spelen een cruciaal uitduel. HBS gaat op bezoek bij HSC’21, terwijl Quick’20 in Veghel Blauw Geel’38 ontmoet. Met slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden zijn de Brabanders inmiddels gezakt naar plek 15.


Blauw Geel’38 en Quick’20 kunnen de punten allebei heel goed gebruiken.

Nog één plaats daaronder staat OJC Rosmalen, maar de flow is daar toch positiever. Tot aan de nederlaag tegen TEC vorige week knokte de ploeg zich vanuit een schier hopeloze positie knap omhoog. OJC speelt op bezoek bij GOES, dat vorige week met grote opluchting een late zege op Blauw Geel’38 begroette.

QuickADO’20 is de achtste wedstrijd en daar zijn de belangen op voorhand het minst groot.

Advertentie
Advertentie

Meer over Derde Divisie Zondag