Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Wat komt er deze week uit de grabbelton van verrassingen?

VOORBESCHOUWING | Wat komt er deze week uit de grabbelton van verrassingen?

Eén zekerheid is er alvast over de derde divisie. Ook op zondagmiddag rond half vijf zal HSC’21 de koploper zijn. De reden: nummer twee Groene Ster heeft een vrije dag. Verder zal de grabbelton van hele en halve verrassingen ongetwijfeld gewoon verder gaan dit weekend.

Meldden we vorige week nog dat heel wat clubs nog altijd niet hadden gewonnen, beginnen zij allemaal tegelijk ineens te winnen. FC Lienden, Westlandia, UNA en Quick pakten allemaal hun eerste driepunter. Dongen (foto) is nu de enige ploeg die nog wacht op de eerste zege. Gelijkspelen kunnen de Brabanders als de beste en de remise bij Groene Ster vorige week was natuurlijk prima, maar het schiet sinds de driepuntenregel niet bijster hard meer op. Tegen het nog altijd wat kleurloze FC Lienden gaat de formatie van Osman Erbas voor de achtste poging.

Koploper HSC’21 krijgt met OSS’20 (volgende week) en Blauw Geel’38 een paar mooie tests. De club uit Veghel maakte een paar passen op de plaats de afgelopen weken maar heeft een opvallend track-record tegen de Haaksbergenaren: vier gespeeld, vier gewonnen met de doelcijfers 15-4.

OSS’20 en OFC zullen willen blijven aanhaken bij de top en dat moet gebeuren op bezoek bij DEM, respectievelijk thuis tegen Westlandia. Allebei ploegen die de blik nog vooral achterom moeten richten, al zal met name Westlandia blij zijn dat de eerste overwinning eindelijk binnen is.

Die opluchting zal er zeker ook zijn in Veldhoven, waar UNA vorige week veerkracht toonde tegen de jonkies van ADO Den Haag. Dat de ploeg het lek boven heeft mag het bewijzen tegen Hoogland, dat aan de competitie begon met een zege, maar inmiddels alweer zes duels wacht op een vervolg.

Bij Quick waren ze vorige week ook erg blij met de eerste punten, hoewel de zelfkritiek over het spel niet van de lucht was. Zij spelen zaterdagavond een mini-derby tegen Jong ADO Den Haag en beiden zullen als nummers 13 en 18 een sportieve moord doen voor de punten.

Bij EVVADO’20 staat  aanhaken bij de subtop op het spel, terwijl Gemert en Hercules tegen elkaar het goede gevoel proberen te hervinden.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag